ΑρχικήinetΗ SpaceX θα στείλει τον πρώτο τουρίστα στο φεγγάρι με το BFR...

Η SpaceX θα στείλει τον πρώτο τουρίστα στο φεγγάρι με το BFR Rocket

SpaceXΗ SpaceX ανακοίνωσε το τελευταίο της σχέδιο να στείλει έναν επιβάτη στη Σελήνη με το Big Falcon Rocket (BFR) – ένα γιγαντιαίο όχημα εκτόξευσης ειδικά σχεδιασμένο για να μεταφέρει ανθρώπους στο διάστημα.

Η εταιρεία παρουσίασε το σχέδιό της στο Twitter χωρίς να αποκαλύψει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με αυτόν τον μυστηριώδη επιβάτη, αλλά πρόκειται να μάθουμε ποιος είναι, τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου.

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία διαστημοπλοίων κάνει μια τέτοια ανακοίνωση. Τον Φεβρουάριο του 2017, η SpaceX δήλωσε ότι δύο άνθρωποι είχαν υπογράψει μια συμφωνία με την εταιρεία για να κάνουν ένα ταξίδι γύρω από το φεγγάρι με τον πύραυλο Falcon Heavy.

Τότε, η SpaceX δεν αποκάλυψε ούτε τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας ούτε την ταυτότητα των ατόμων. Επομένως, δεν είμαστε σίγουροι εάν η πιο πρόσφατη τουριστική αποστολή του BFR σχετίζεται με την προηγούμενη ανακοίνωση.

Μπορούμε να δούμε ότι υπάρχουν αλλαγές στην τελευταία έκδοση του Big Falcon Rocket και όταν ρωτήθηκε ο ίδιος ο Elon Musk απάντησε ότι αυτή η απόδοση είναι μια νέα έκδοση του BFR και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι το τελικό μοντέλο.

Σε μια μεταγενέστερη δημοσίευση στο Twitter, η SpaceX έγραψε ότι “μόνο 24 άνθρωποι έχουν πάει στην Σελήνη σε ολόκληρη την ιστορία. Κανείς δεν την έχει επισκεφθεί από την τελευταία αποστολή του Apollo το 1972.”

Μέχρι τώρα μόνο αστροναύτες έχουν επισκεφθεί τη Σελήνη. Έτσι θα είναι συναρπαστικό να δούμε κι έναν απλό πολίτη να πατάει το πόδι του στο φεγγάρι για πρώτη φορά.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS