ΑρχικήinetTumblr: Διορθώνει bug που μπορούσε να διαρρεύσει πληροφορίες χρηστών

Tumblr: Διορθώνει bug που μπορούσε να διαρρεύσει πληροφορίες χρηστών

Το Tumblr διόρθωσε μια ευπάθεια της πλατφόρμας του, που θα μπορούσε να διαρρεύσει κρυφές πληροφορίες των χρηστών. Οι πληροφορίες που θα μπορούσαν να διαρρεύσουν περιλάμβαναν διευθύνσεις email, κρυπτογραφημένα και μη κρυπτογραφημένα passwords, τις τοποθεσίες των χρηστών, και τις τελευταίες διευθύνσεις IP από τις οποίες συνδέθηκε ο κάθε χρήστης.

Tumblr

Η ευπάθεια βρισκόταν στο χαρακτηριστικό “Recommended blogs” της desktop εφαρμογής του Tumblr, στο οποίο οι συνδεδεμένοι χρήστες μπορούσαν να βρουν αλλά blogs που ίσως τους ενδιέφεραν.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Tumblr “Όταν ένα blog εμφανιζόταν στο πεδίο του recommended blogs, χρησιμοποιώντας ειδικό debugging λογισμικό, ήταν δυνατή η προβολή κρυφών στοιχείων”. Το bug αναφέρθηκε μέσω του bug bounty προγράμματος του Tumblr, και επιλύθηκε από την ομάδα σε λιγότερο από 12 ώρες.

Η εταιρεία δήλωσε ότι ήταν εξαιρετικά λίγες οι περιπτώσεις που ήταν δυνατή η αξιοποίηση του συγκεκριμένου bug, και ανέφερε ότι δεν υπάρχουν αναφορές που να δείχνουν ότι χρησιμοποιήθηκε η εν λόγω ευπάθεια από κάποιον κακόβουλο χρήστη. Την ίδια στιγμή η εταιρεία λέει ότι οι χρήστες δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια αλλαγή.

Ο λόγος που το Tumblr ανακοίνωσε ότι υπήρχε το Bug και πως πλέον έχει διορθωθεί, είναι επειδή θέλει να διατηρεί μια «διαφάνεια» μεταξύ της πλατφόρμας και των χρηστών. Επιπλέον έχει βελτιώσει τις το monitoring και την ανάλυση στοιχείων που είχε μέχρι σήμερα, ώστε στο μέλλον να εντοπίζει τέτοιες ευπάθειες συντομότερα.

Το Tumblr είναι ένα ακόμα κοινωνικό δίκτυο που ανακοινώνει δημοσίως κάποια ευπάθεια τον τελευταίο καιρό, ακριβώς όπως έγινε με το Facebook και το Google+ οπού θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιηθεί ή επιβεβαιώθηκε ότι χρησιμοποιήθηκε.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS