ΑρχικήSecurityFacebook flaw: Σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα των users

Facebook flaw: Σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα των users

Το Facebook προχώρησε εχθές σε επίσημη ανακοίνωση, σχετικά με ένα νέο ελάττωμα που εντοπίστηκε και έθεσε σε κίνδυνο τις προσωπικές πληροφορίες των users και των φίλων τους στην πλατφόρμα. Εικάζεται πως οι attackers εκμεταλλεύθηκαν το συγκεκριμένο flaw, με κύριο στόχο την κλοπή προσωπικών δεδομένων.

Η χτεσινή ανακοίνωση της εταιρείας μας έκανε ανήσυχους για άλλη μία φορά για το αν όντως το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης προστατεύει την ιδιωτικότητά μας.

facebook-flaw

Πού εντοπίστηκε το flaw στο Facebook;

Το επικίνδυνο ελάττωμα γνωστοποιήθηκε από ειδικούς ασφαλείας της Imperva. Το ελάττωμα σχετίζεται με το χαρακτηριστικό του search, το οποίο απεικονίζει τα αποτελέσματα των αναζητήσεων που έχουν κάνει οι χρήστες. Η σελίδα του Facebook που χρησιμοποιείται για να δείξει τα αποτελέσματα των αναζητήσεων των χρηστών περιλαμβάνει στοιχεία iFrame. Η αδυναμία εντοπίστηκε από τους ειδικούς ακριβώς σε αυτά τα στοιχεία. Οι hackers εκμεταλλεύθηκαν αυτή την αδυναμία και προσπάθησαν να λάβουν πολλές πληροφορίες για τους χρήστες.

Πώς έγινε αυτή η επίθεση;

Οι attackers μπόρεσαν να εξαπατήσουν τους χρήστες με μία απλή επίσκεψη σε μία ειδικά επεξεργασμένη σελίδα στο web browser των χρηστών, στον οποίο οι users είχαν ήδη συνδεθεί για τους λογαριασμούς τους στο Facebook. Η ειδικά επεξεργασμένη σελίδα περιείχε έναν κώδικα javascript, ο οποίος εκτελούνταν στο background, τη στιγμή που το θύμα πατούσε κλικ κάπου στη σελίδα.

Οι ειδικοί επεσήμαναν πως οι mobile users είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένοι σε αυτού του είδους την επίθεση, επειδή είναι εύκολο για αυτούς να μείνουν στον ίδιο browser που συνδέθηκαν στο Facebook και να ξεχάσουν να ανοίξουν άλλο παράθυρο στο background και με αυτόν τον τρόπο να επιτρέψουν στους attackers να εξάγουν τα αποτελέσματα που χρειάζονται.

Τα καλά νέα της υπόθεσης είναι πως το ελάττωμα εντοπίστηκε εγκαίρως και δεν κατέστη εφικτό για τους hackers να συλλέξουν μεγάλο όγκο πληροφοριών για τους users.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS