ΑρχικήsecurityΠοινή στο Facebook: £500,000 για το σκάνδαλο Cambridge Analytica

Ποινή στο Facebook: £500,000 για το σκάνδαλο Cambridge Analytica

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το γραφείο της Επιτροπής Πληροφόρησης φαίνεται να μην μπορεί να δεχτεί την απολογία που δόθηκε από το Facebook, λίγους μήνες νωρίτερα σχετικά με το σκάνδαλο Cambridge Analytica. Σύμφωνα με την επιτροπή, θα επιβληθεί σύντομα πρόστιμο του ύψους των  500,000 λιρών στην εταιρεία.

Facebook
Πότε και για ποιους λόγους επιβλήθηκε το πρόστιμο;
Το πρόστιμο επιβλήθηκε τον Οκτώβριο. Ο λόγος για το πρόστιμο δεν είναι άλλος από τον διαμοιρασμό των προσωπικών δεδομένων περίπου 87 εκατομμυρίων χρηστών και η αποτυχία της εταιρείας να προστατεύσει ευαίσθητες πληροφορίες και να κάνει ελέγχους.
Σύμφωνα με το σκάνδαλο Cambridge Analytica, τα δεδομένα των users και των φίλων τους εκμεταλλεύθηκαν από μία quiz εφαρμογή για να σχηματιστεί μία εικόνα, σχετικά με ψηφοφορίες και  τις προτιμήσεις των κατοίκων του Η.Β. Το γραφείο της Επιτροπής θεώρησε την παραπάνω κίνηση ως παράνομη, καθώς οι χρήστες δεν γνώριζαν και δεν συμφώνησαν στην παραχώρηση των στοιχείων τους για τον συγκεκριμένο σκοπό. Η Επιτροπή τόνισε πως το πρόστιμο είναι τελικό και πως δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις.

Ποια ήταν η απάντηση του Facebook;
Οι εκπρόσωποι του Facebook δήλωσαν πως διαφωνούν με τα άτομα της Επιτροπής και πως δεν υπάρχουν αποδείξεις για το αν όντως οι χρήστες δεν συμφώνησαν με τους όρους της εταιρείας. Επιπλέον πρόσθεσαν πως έπρεπε πράγματι να είχαν εκπονήσει περισσότερες έρευνες σχετικά με το σκάνδαλο και να είχαν λάβει καλύτερα μέτρα.
Το Facebook δεν έχει δεχτεί την ποινή αλλά σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής, η εταιρεία έχει το δικαίωμα της προσφυγής σε δικαστήριο πρώτου βαθμού, ώστε να κριθεί εκεί το ζήτημα και να βγει η τελική απόφαση. Μέχρι στιγμής, το δικαστήριο δεν έχει ειδοποιήσει πως έχει λάβει την έκκληση του Facebook για το ζήτημα της επιβολής προστίμου.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS