ΑρχικήinetΤο Google Translate ενημερώθηκε για να αντιμετωπίσει τη μεροληψία λόγω φύλου

Το Google Translate ενημερώθηκε για να αντιμετωπίσει τη μεροληψία λόγω φύλου

translateΤο Google Translate έχει λάβει μία νέα ενημέρωση, για τη μείωση της μεροληψίας λόγω φύλου. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία θα εμφανίζει τώρα μεταφράσεις τόσο θηλυκού όσο και αρσενικού γένους ταυτόχρονα, για μερικές ουδέτερες από πλευράς φύλου λέξεις, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μεροληψία λόγου φύλου. Η υπηρεσία Google Translate λέγεται ότι μαθαίνει από “εκατοντάδες εκατομμύρια ήδη μεταφρασμένων παραδειγμάτων από τον ιστό” και μέχρι τώρα παρείχε μόνο μία μετάφραση για κάθε λέξη ή πρόταση. Τώρα, θα κάνει μεταφράσεις και στα δύο φύλα για μία μόνο λέξη, όπως για παράδειγμα τη λέξη “χειρουργός”, όταν μεταφράζεται από τα αγγλικά στα γαλλικά, ιταλικά, πορτογαλικά ή ισπανικά.

Κατά τη μετάφραση φράσεων και προτάσεων, θα εμφανίζονται επίσης αποτελέσματα σε αρσενικό και θηλυκό φύλο. Για παράδειγμα, πληκτρολογήστε “o bir doktor” στα Τούρκικα και η υπηρεσία θα δείξει “η γιατρός” και “ο γιατρός” ως μεταφράσεις για την έκφραση αυτή. Η Google αναφέρει ότι οι μεταφράσεις που σχετίζονται με το φύλο, θα κυκλοφορήσουν για περισσότερες γλώσσες στο μέλλον και για την υπηρεσία Translate σε άλλες πλατφόρμες, όπως οι εφαρμογές iOS και Android. Το Google δήλωσε: “Σκεφτόμαστε ήδη πώς θα αντιμετωπίσουμε τα non binary άτομα στις μεταφράσεις μας, αν και το ζήτημα αυτό δεν αποτελεί μέρος της συγκεκριμένης ενημέρωσης.”

Το Google Translate ενημερώθηκε πρόσφατα και για το web και έλαβε ένα σχεδιασμό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του χρήστη με πολλά νέα χαρακτηριστικά. Η υπηρεσία διαθέτει τώρα ένα πιο ευέλικτο σχέδιο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να προσαρμόζεται στο μέγεθος της οθόνης του χρήστη ακόμα και όταν το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης έχει υποστεί resize. Η υπηρεσία ενημερώθηκε επίσης με επισήμανση και τυπογραφία, τα οποία λέγεται ότι διευκολύνουν την πλοήγηση μέσα στην υπηρεσία. Επιπλέον, υπάρχουν τώρα ετικέτες σε κάθε αποθηκευμένη μετάφραση για να τη βρείτε εύκολα. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τις νέες ενημερώσεις εδώ.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS