ΑρχικήUpdatesTo preview build Windows 10 19H1 προσφέρει νέες λειτουργίες κονσόλας

To preview build Windows 10 19H1 προσφέρει νέες λειτουργίες κονσόλας

Η πιο πρόσφατη preview build των Windows 10 19H1 παρουσιάζει μια σειρά από πειραματικές βελτιώσεις για την γραμμή εντολών των Windows, όλες ομαδοποιημένες στην καρτέλα Terminal της σελίδας ιδιοτήτων.

windows 10 19h1 console preview build

Όλες αυτές οι επιλογές θα πρέπει να παρέχουν περισσότερες επιλογές προσαρμογής για όσους χρησιμοποιούν την γραμμή εντολών συνεχώς και χωρίς αμφιβολία είναι ευπρόσδεκτες από τους χρήστες.

Πρώτα απ ‘όλα, οι χρήστες μπορούν να απενεργοποιήσουν την κύλιση στην γραμή εντολών και ο Rich Turner της Microsoft προσφέρει μια πιο ξεκάθαρη ματιά στο πώς θα λειτουργήσει αυτή η επιλογή:

“Όταν η γραμμή εντολών είναι άδεια (προεπιλεγμένη κατάσταση), η κονσόλα μπορεί να μετακινηθεί οπουδήποτε μέσα στο buffer της κονσόλας, ακόμα και κάτω από την πιο πρόσφατη σειρά κειμένου που εμφανίζεται. Όταν επιλεγεί, η γραμμή εντολών δεν θα επιτρέψει την κύλιση κάτω από την τελευταία γραμμή, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα τερματικά.”

Επιπλέον, υπάρχουν επιλογές που επιτρέπουν στους χρήστες να ρυθμίσουν το μέγεθος του δρομέα στην κονσόλα και αυτή τη φορά οι διαθέσιμες ρυθμίσεις ποικίλλουν από το αρχικό στυλ και από μια τυπική υπογράμμιση σε ένα κενό πλαίσιο, ένα συμπαγές κουτί ή ακόμα και μια κάθετη γραμμή. Και επειδή μπορείτε να αλλάξετε το σχήμα του δρομέα, μπορείτε προφανώς να αλλάξετε και τα χρώματα του δρομέα και αυτή τη φορά μπορείτε να ορίσετε τις δικές σας τιμές RGB ή απλά αντίστροφα χρώματα.

Από άποψη χρωμάτων, υπάρχουν πολλές νέες επιλογές που ξεκινούν με τα Terminal Colors.

“Τα πεδία των Terminal Colors σας επιτρέπουν να καθορίσετε συγκεκριμένες τιμές χρωμάτων RGB για τα προεπιλεγμένα χρώματα σε προσκήνιο ή / και φόντο. Αυτά τα χρώματα είναι ανεξάρτητα από την παλέτα χρωμάτων και δεν επηρεάζονται από τις αλλαγές που κάνετε στην παλέτα χρωμάτων” εξηγεί ο Turner.

Λάβετε, ωστόσο, υπόψη ότι όλες αυτές οι βελτιώσεις είναι διαθέσιμες στο preview build για τους χρήστες των Windows 10 και θα μπορούσαν να τροποποιηθούν περαιτέρω, ή ακόμα και να αφαιρεθούν τελείως, πριν η ενημέρωση 19H1 να πάρει το πράσινο φως την άνοιξη του 2019.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS