ΑρχικήinetΗ Google αφαιρεί τα 32-Bit Android Apps από τις συσκευές 64-Bit, το...

Η Google αφαιρεί τα 32-Bit Android Apps από τις συσκευές 64-Bit, το 2021

Android Apps Η Google έχει ανακοινώσει προθεσμία τερματισμού των 32-Bit Android Apps που υπάρχουν στο κατάστημά της, ενημερώνοντας τους προγραμματιστές να ετοιμάσουν τις εφαρμογές τους για μετάβαση σε 64-bit.

Στα τέλη του 2017, η Google αποκάλυψε ότι θα αφαιρέσει τα 32-Bit Apps από το κατάστημα εφαρμογών της, Google Play, κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον, αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στους προγραμματιστές για την προετοιμασία των εφαρμογών τους για τη μετάβαση στα 64-bit. Τώρα, η εταιρεία δίνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επερχόμενη μετάβαση.

Από την 1η Αυγούστου 2019, η Google θα απαιτήσει από όλους τους προγραμματιστές εφαρμογών,  να διανέμουν μια έκδοση 64-bit των εφαρμογών τους, που θα περιλαμβάνει εγγενή κώδικα εκτός από την παραλλαγή των 32-bit. Οι ενημερώσεις για τις υπάρχουσες 32-bit εφαρμογές θα επιτρέπονται για παιχνίδια που χρησιμοποιούν Unity 5.6 ή προηγούμενη έκδοση, μέσω μιας επέκτασης.

Η υποστήριξη των 32-bit Android apps θα λήξει τον Αύγουστο του 2021 σε συσκευές 64-bit

Από την 1η Αυγούστου 2021, η Google θα τερματίσει επίσημα την υποστήριξη των 32 bit Android apps στις συσκευές 64 bit, απαγορεύοντας πλέον στους προγραμματιστές να δημοσιεύουν εφαρμογές 32-bit στο κατάστημα εφαρμογών της, συμπεριλαμβανομένων των παιχνιδιών που έχουν κατασκευαστεί με Unity 5.6 ή προηγούμενη έκδοση. Επίσης, το Google Play δεν θα προσφέρει πλέον εφαρμογές που δεν διαθέτουν έκδοση 64 bit σε συσκευές 64 bit.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον που οι CPU 64-bit φέρνουν σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η μηχανική εκμάθηση και τα 3D κινητά. Τα 64-bit προετοιμάζουν το οικοσύστημα για την καινοτομία που ενεργοποιείται από τις προηγμένες υπολογιστικές δυνατότητες των συσκευών 64-bit, και για τις μελλοντικές συσκευές Android που υποστηρίζουν μόνο κώδικα 64-bit “, δήλωσε ο Vlad Radu, ο Product Manager του Google Play.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η Google θα εξακολουθήσει να παρέχει εφαρμογές Android με εγγενή κώδικα 32-bit μέσω του Google Play σε παλαιότερες συσκευές με επεξεργαστή 32 bit και δεν κάνει αλλαγές στην πολιτική της σχετικά με την υποστήριξη 32-bit για τώρα. Ωστόσο, όλες οι εφαρμογές Android 32-bit πρέπει επίσης να έχουν μια έκδοση 64-bit στο άμεσο μέλλον.

Επιπλέον, η Google δήλωσε ότι η μετάβαση στον κώδικα 64 bit δεν επηρεάζει τα APK ή τις δέσμες εφαρμογών που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το λειτουργικό σύστημα Wear OS για wearables και Android TV, καθώς δεν υποστηρίζουν αυτή τη στιγμή κώδικα 64 bit. Επίσης, δεν επηρεάζονται τα APK και οι δέσμες εφαρμογών που δεν διανέμονται στο Android 9 Pie ή σε νεότερες συσκευές.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS