ΑρχικήsecurityMicrosoft Exchange Server: Προσοχή στην απώλεια κωδικού στο email

Microsoft Exchange Server: Προσοχή στην απώλεια κωδικού στο email

Έχει εντοπιστεί μία τεράστια τρύπα ασφαλείας που σημαίνει πως οι περισσότεροι Microsoft Exchange Servers 2013 και πιο πάνω μπορούν να χακαριστούν. Αυτή η κίνηση θα δώσει στους εγκληματίες όλα τα προνόμια του Domain Controller διαχειριστή, επιτρέποντάς τους να δημιουργήσουν λογαριασμούς στον στόχο-server, όποτε το επιθυμούν.

Microsoft

Για την ακρίβεια, αυτό που χρειάζεται για την PrivExchange επίθεση είναι η διεύθυνση email και ο κωδικός ενός mailbox χρήστη και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις δεν χρειάζεται ούτε αυτό. Οι hackers είναι ικανοί να συμβιβάσουν τον server, χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό τριών ευπαθειών. Οι συγκεκριμένες ευπάθειες αναλύονται παρακάτω:

  1. Οι Microsoft Exchange Servers έχουν ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται Exchange Web Services (EWS), το οποίο μπορούν να εκμεταλλευθούν οι attackers για να πιστοποιήσουν τους Exchange servers σε ένα website που ελέγχεται από έναν attacker, με έναν λογαριασμό υπολογιστή του Exchange server.
  2. Αυτή η πιστοποίηση ολοκληρώνεται, με τη χρήση των NTLM hashes που στέλνονται μέσω του HTTP και ο Exchange server αποτυγχάνει να ορίσει τα Sign και Seal flags για τη λειτουργία NTLM, αφήνοντας την πιστοποίηση NTLM αδύναμη για relay επιθέσεις και παράλληλα επιτρέπει στον attacker να αποκτήσει το NTLM hash του Exchange Server.
  3. Οι Microsoft Exchange Servers εγκαθίστανται από προεπιλογή με την πρόσβαση σε πολλές λειτουργίες προνομίων. Αυτό σημαίνει πως ο attacker μπορεί να χρησιμοποιήσει τον πρόσφατα συμβιβασμένο λογαριασμό του υπολογιστή του Exchange server για να αποκτήσει την πρόσβαση διαχειριστή στο Domain Controller μίας εταιρείας, δίνοντάς του τη δυνατότητα να δημιουργήσει περισσότερους backdoor λογαριασμούς.

Η συγκεκριμένη επίθεση έχει επιβεβαιωθεί πως δουλεύει σε Exchange και Windows Server DCs (Domain Controllers) που τρέχουν με πλήρως αναβαθμισμένες εκδοχές. Η Microsoft δεν ανακοίνωσε καμία άμεση αναβάθμιση για την ευπάθεια αλλά αναμένεται να το κάνει σύντομα.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS