ΑρχικήinetΗ Google δοκιμάζει ενημέρωση Chrome για γρήγορη επαναφόρτωση ιστοσελίδων

Η Google δοκιμάζει ενημέρωση Chrome για γρήγορη επαναφόρτωση ιστοσελίδων

Google

Το Google Chrome είναι το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης ιστού στον κόσμο και μάλιστα με μια αξιοσημείωτη διαφορά από τα υπόλοιπα. Το Chrome έφτασε στο σημείο αυτό εν μέρει επειδή είχε τη φήμη ότι ήταν πολύ γρήγορο. Το γεγονός ότι είναι προ-εγκατεστημένο σε δισεκατομμύρια κινητά τηλέφωνα Android πιθανότατα βοήθησε σε αυτό, αλλά η άνοδος του προγράμματος περιήγησης ξεκίνησε πρωτού το Android να κατακτήσει ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς.

Ωστόσο, η επιτυχία του Chrome δεν είναι εύκολη και ο αντίπαλος του, το Mozilla Firefox, έκανε σημαντικά βήματα τα τελευταία δύο χρόνια στην απόδοση και τη σταθερότητα (ενώ οι περισσότεροι άλλοι ανταγωνιστές ξεκίνησαν ήρεμα, χρησιμοποιώντας το ίδιο Chromium programming code, πάνω στον οποίο η Google δημιουργεί το πρόγραμμα περιήγησής της). Για να διατηρήσει την κυριαρχία της, η Google πρέπει να συνεχίσει να εφευρίσκει νέους τρόπους για να διατηρήσει την ταχύτητα του Chrome.

Το TechSpot ανακάλυψε μια ενδιαφέρουσα ενημέρωση από τους προγραμματιστές του Chrome σχετικά με ένα νέο σχέδιο για την ταχύτερη φόρτωση ιστοσελίδων που έχετε δει πρόσφατα. Όπως συμβαίνει με σχεδόν κάθε αξιοπρεπές πρόγραμμα περιήγησης, το Chrome αποθηκεύει τις εικόνες, το κείμενο και άλλα στοιχεία της σελίδας που έχετε κατεβάσει προηγουμένως, για να κάνει την επαναφόρτωση πιο γρήγορα. Το νέο σχέδιο θα ενσωματώνει περισσότερα δεδομένα σελίδας σε αυτήν την προσωρινή μνήμη περιεχομένου και η πιθανή αύξηση της απόδοσης μπορεί να είναι πολύ αισθητή.

Ο engineering manager της Google, Addy Osmani, λέει ότι αυτή η βελτίωση της προσωρινής αποθήκευσης “θα μπορούσε να βελτιώσει την απόδοση έως και 19% στο mobile Chrome”. Ωστόσο, η εταιρεία εργάζεται πάνω και σε μια desktop έκδοση του Chrome.

Προφανώς, η αλλαγή αυτή θα γίνει στα Windows, στο MacOS, στο Chrome OS και στο Linux.

Όσον αφορά την έκδοση iOS του Chrome, ο Asmandi λέει ότι “το Chrome επιλέγει να μην χρησιμοποιήσει την εφαρμογή bkcache του WebKit, λόγω ασυμβατότητας με την αρχιτεκτονική πολλαπλών επεξεργασιών του Chrome”. Δεδομένου ότι η Apple εξουσιοδοτεί όλα τα προγράμματα περιήγησης σε iOS να χρησιμοποιούν τον κινητήρα του WebKit, φαινομενικά για λόγους ασφαλείας, ακούγεται σαν η ομάδα του Chrome να πρέπει να γίνει ιδιαίτερα δημιουργική εάν θέλει να επεκτείνει αυτή την προσπάθεια σε iPhones και iPads.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS