ΑρχικήSecurityΗ πλατφόρμα crypto exchange Dragon Ex της Σιγκαπούρης χακαρίστηκε

Η πλατφόρμα crypto exchange Dragon Ex της Σιγκαπούρης χακαρίστηκε

 DragonExΤο DragonEx ανακοίνωσε τη Δευτέρα στο επίσημο κανάλι του ότι έπεσε θύμα διαδικτυακής επίθεσης, την Κυριακή 24 Μαρτίου. Στόχος της επίθεσης ήταν η κλοπή cryptocurrency κεφαλαίων χρηστών.

Την Κυριακή, το DragonEx έθεσε την πλατφόρμα εκτός λειτουργίας λέγοντας πως γίνεται για λόγους συντήρησης του συστήματος. Ωστόσο, χθες αποκάλυψε ότι ο πραγματικός λόγος ήταν ότι είχε πέσει θύμα hacking.

“Ένα μέρος των περιουσιακών στοιχείων ανακτήθηκε και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ανακτήσουμε τα υπόλοιπα κλεμμένα περιουσιακά στοιχεία”, δήλωσε το DragonEx τη Δευτέρα.

Ωστόσο, δεν έχουμε ακόμα πληροφορίες για την ποσότητα των κλεμμένων κεφαλαίων.

Το DragonEx δήλωσε επίσης τα εξής: «Αρκετές δικαστικές αρχές έχουν ενημερωθεί γι’ αυτό το ηλεκτρονικό έγκλημα συμπεριλαμβανομένης της Εσθονίας, της Ταϊλάνδης, της Σιγκαπούρης, του Χονγκ Κονγκ και άλλων. Επιπλέον βοηθάμε και τους αστυνομικούς στην έρευνα».

Ακόμη πρόσθεσε: “Όλες οι υπηρεσίες της πλατφόρμας θα κλείσουν και η ακριβής κατάσταση ανάκτησης των απωλειών θα ανακοινωθεί σε μια εβδομάδα. Για τις απώλειες που προκλήθηκαν στους χρήστες μας, το DragonEx θα αναλάβει την ευθύνη ανεξάρτητα από το τι θα γίνει”.

Μετά από έρευνα, ανακαλύφθηκε ότι 20 cryptocurrencies είχαν μεταφερθεί σε κάποιες διευθύνσεις, τις οποίες έδειξε το Telegram admin του DragonEx. Μεταξύ των cryptos που βρέθηκαν εκεί ήταν και τα κορυφαία bitcoin (BTC), ether (ETH), XRP, litecoin (LTC) και EOS.

Η πλατφόρμα ζητά βοήθεια από όλους, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Ανέφερε μάλιστα ότι τα κλεμμένα cryptocurrencies που έχουν μεταφερθεί σε Huobi και gate.io exchanges έχουν ήδη μπλοκαριστεί.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS