ΑρχικήSecurityΒρετανοί hacker μπορεί να βρίσκονται πίσω από την ransomware επίθεση σε ξενοδοχείο...

Βρετανοί hacker μπορεί να βρίσκονται πίσω από την ransomware επίθεση σε ξενοδοχείο στο Lucknow

Η πόλη Lucknow είναι η πρώτη φορά που πέφτει θύμα επίθεσης ransomware αφού hacker παραβίασαν και μπλόκαραν το πληροφοριακό σύστημα του The Piccadily, ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων στην πρωτεύουσα του Uttar Pradesh, και ζήτησαν λύτρα για να επιτρέψουν στους ιδιοκτήτες την πρόσβαση στα data. Το Ransomware είναι ένα κακόβουλο λογισμικό που εξαπολύεται στο σύστημα από έναν hacker που αποκλείει την πρόσβαση στους ιδιοκτήτες μέχρι να πληρώσει τα λύτρα.

hacker

Η διοίκηση του ξενοδοχείου υπέβαλε αναφορά στην δίωξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος του κυβερνοχώρου και επίσης διόρισε ιδιωτικούς ντετέκτιβ του κυβερνοχώρου να διερευνήσουν το έγκλημα και να προτείνουν μια λύση.

Ο οικονομικός ελεγκτής του ξενοδοχείου στην Alambagh, Jitendra Kumar Singh, υπέβαλε την αναφορά, λέγοντας ότι το προσωπικό του ξενοδοχείου δεν μπόρεσε να έχει πρόσβαση στο σύστημα υπολογιστών την ημέρα που προσπάθησαν να επικαιροποιήσουν τα μηνιαία επιχειρηματικά data. Αυτό που συνέβη για την ακρίβεια είναι το εξής: την στιγμή που ξεκίνησαν να κάνουν την συνηθισμένη διαδικασία εμφανίζονταν αναδυόμενα παράθυρα που με το εξής μήνυμα «Ωχ, τα σημαντικά αρχεία σας είναι κρυπτογραφημένα». Το προσωπικό αγνόησε αρχικά τα αναδυόμενα παράθυρα και έκαναν επανεκκίνηση του συστήματατος η οποία και το συνέτριψε. Αργότερα, η διοίκηση του ξενοδοχείου προσέλαβε έναν μηχανικό software για να εντοπίσει τη δυσλειτουργία, μετά την οποία ανακαλύφθηκε ότι το σύστημα έχει πληγεί από ransomware.

Ο Abhay Mishra δήλωσε ότι η υπόθεση συμβαίνει να είναι η πρώτη ransomware επίθεση στην πόλη. Η απαίτηση για λύτρα σε τέτοιες περιπτώσεις γίνεται επίσης μέσω του κρυπτονομίσματος «Bitcoin», είπε. “Διερευνούν το ζήτημα, αλλά δεν έχουν κάνει καμία πρόοδο”, δήλωσε ο Singh στο TOI. Το ότι το προσωπικό αγνόησε αρχικά τα αναδυόμενα παράθυρα και επανεκκίνησε το σύστημα συνέτριψε κυριολεκτικά το σύστημα.

Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος του Lucknow πιστεύει ότι η επίθεση ransomware θα μπορούσε να έχει γίνει από το Λονδίνο. Οι ερευνητές της δίωξης έκαναν αυτούς τους ισχυρισμούς, αφού οι αρχές του Piccadily δήλωσαν ότι έλαβαν συχνές τηλεφωνικές κλήσεις από έναν αριθμό που εδρεύει στο Λονδίνο μετά την επίθεση.

Ο Singh είπε: “Λάβαμε πολλές κλήσεις από τον ίδιο αριθμό μια μέρα μετά την επίθεση. Οι καλούντες ρώτησαν για την επίθεση ransomware και για την πρόοδο στην υπόθεση. Αργότερα, συμφώνησαν επίσης να προσφέρουν βοήθεια. “

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS