ΑρχικήinetΤο κρυπτονόμισμα του Facebook θα μπορούσε να φτάσει στις 18 Ιουνίου

Το κρυπτονόμισμα του Facebook θα μπορούσε να φτάσει στις 18 Ιουνίου

κρυπτονόμισμα

Σύμφωνα με τα νέα που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό, οι φήμες για το ψηφιακό κρυπτονόμισμα που πρόκειται να κυκλοφορήσει το Facebook πληθαίνουν. Ακόμα και ορισμένα ονόματα έχουν αρχίσει να ακούγονται γι’ αυτό, όπως Libra και GlobalCoin.

Όπως έχει ακουστεί και προηγουμένως, το νέο κρυπτονόμισμα που θα βασίζεται στην τεχνολογία blockchain, δεν θα κυκλοφορήσει πριν από το 2020. Ωστόσο σύμφωνα με το The Information, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης είναι πιθανό να αποκαλύψει το νέο της κρυπτονόμισμα μέσα στο έτος και πιο συγκεκριμένα στις 18 Ιουνίου.

Η ομάδα μηχανικών του Facebook που ασχολείται με το νέο κρυπτονόμισμα, με υπεύθυνο τον πρώην πρόεδρο του PayPal, David Marcus, μπορεί ήδη να επιλέξει αν θα λαμβάνει την πληρωμή της με τη μορφή blockchain tokens.

Η έκθεση αναφέρει ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος Mark Zuckerberg έχει καταστήσει το Libra μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της εταιρείας του. Μόλις τεθεί σε λειτουργία, θα προσπαθήσει να ανταγωνιστεί τις παραδοσιακές μεθόδους πληρωμής, όπως οι συναλλαγές με μετρητά και οι πιστωτικές κάρτες. Θα είναι διαθέσιμο σε διαφορετικές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των WhatsApp και Messenger και θα επιτρέπει στους ανθρώπους να ανταλλάσσουν χρήματα με blockchain tokens.

Το Facebook στοχεύει επίσης αναπτυσσόμενες χώρες, όπως η Ινδία, για να βοηθήσει τους ανθρώπους που εργάζονται σε άλλες χώρες να στέλνουν εύκολα χρήματα στις οικογένειές τους. Πέραν αυτού η εταιρεία θα δημιουργήσει και φυσικά τερματικά που μοιάζουν με ΑΤΜ και θα προσφέρει μπόνους σε εμπόρους που επιλέγουν να κάνουν τις συναλλαγές τους με το νέο κρυπτονόμισμα.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην περίπτωση του Facebook είναι η γιγαντιαία βάση των 2.3 δισεκατομμυρίων χρηστών του, στους οποίους η εταιρεία μπορεί να προωθήσει την ιδέα της για το νέο ψηφιακό νόμισμα.

Οι πρώτες αναφορές για το ψηφιακό νόμισμα του Facebook κυκλοφόρησαν πέρυσι, όταν ο Mark Zuckerberg άρχισε να δείχνει ενδιαφέρον για τον τομέα του cryptocurrency. Είχαν επίσης κυκλοφορήσει φήμες και για ένα ξεχωριστό κρυπτονόμισμα για τη θυγατρική του εταιρεία, τη WhatsApp.

Παρ’ όλες τις προσπάθειές του πάντως, το Facebook είναι δύσκολο να κερδίσει την εμπιστοσύνη των χρηστών, έπειτα από όλα τα γεγονότα που έχουν συμβεί κατά καιρούς και σύμφωνα με το The Information η εταιρεία προσεγγίζει άλλες οικονομικές οντότητες, προκειμένου να δημιουργήσει ένα ίδρυμα που θα ηγείται στον τομέα του cryptocurrency.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS