ΑρχικήBusinessΟ Donald Trump θα "ρίξει μια ματιά" στην προδοσία της Google!

Ο Donald Trump θα “ρίξει μια ματιά” στην προδοσία της Google!

Ο Donald Trump δήλωσε ότι θα “ρίξει μια ματιά” στη κατηγορία της Google για προδοσία.

Ο πρόεδρος επικρότησε την κατηγορία από τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή και υποστηρικτή του, Peter Thiel, ότι η εταιρεία συνεργάζεται με Κινέζους πράκτορες και την κυβέρνηση της Κίνας.

Ο κ. Trump είπε ότι ο κ. Thiel ήταν “ένας σπουδαίος και λαμπρός άνθρωπος που γνωρίζει αυτό το θέμα καλύτερα από οποιονδήποτε!”

Trump Google

Στη συνέχεια έγραψε: “Η Διοίκηση Trump θα ρίξει μια ματιά!”

Ο κ. Thiel, ο οποίος υπηρετεί στο διοικητικό συμβούλιο του Facebook, είχε αναφέρει ότι Κινέζοι ειδικοί ασφαλείας έχουν διεισδύσει στην Google η οποία έχει λάβει τη «φαινομενικά προδοτική απόφαση να συνεργαστεί με τον κινεζικό στρατό».

Ο κ. Thiel είπε ότι πρέπει να ζητηθούν από την Google τρία ερωτήματα. Αρχικά, η εταιρεία θα πρέπει να ερωτηθεί πόσες ξένες υπηρεσίες πληροφοριών είχαν διεισδύσει στο AI project της, αν η ανώτερη διοίκηση της εταιρείας πιστεύει ότι “έχει παραβιαστεί από Κινέζους πράκτορες” και γιατί δούλευε “με τον κινεζικό στρατό και όχι με το αμερικανικό στρατό”.

Trump

Πρότεινε οι ερωτήσεις αυτές να ρωτηθούν από το FBI και από τη CIA, και μάλιστα όχι με ευγενικό τρόπο.

Ο κ. Trump δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τη μορφή της έρευνας, ποιος θα την διευθύνει ή πώς θα ξεκινήσει. Δεν έδωσε επίσης καμία ένδειξη για το αν είχε πληροφορίες που να αποδεικνύουν ότι οι ισχυρισμοί του κ. Thiel είναι αληθινοί.

Δεν υπάρχουν δημόσιες αναφορές ότι η Google έχει συνεργαστεί με Κινέζους κατασκόπους.

Ο πρόεδρος έχει μια μακροχρόνια διαμάχη με την Google, την οποία κατά το παρελθόν είχε κατηγορήσει ότι δεν έδειξε αρκετά θετικά αποτελέσματα για αυτόν. Είναι μία από τις ποικιλίες των εταιρειών τεχνολογίας που έχουν δεχτεί επίθεση από τον πρόεδρο.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS