ΑρχικήBusinessΠόσο επικίνδυνοι είναι οι εξωτερικοί συνεργάτες για την ασφάλεια της επιχείρησής σας;

Πόσο επικίνδυνοι είναι οι εξωτερικοί συνεργάτες για την ασφάλεια της επιχείρησής σας;

Εξωτερικοί συνεργάτες: Είναι αρκετά συνηθισμένο ότι πολλές εταιρείες αναθέτουν μερικά, αν όχι όλά, τα κρίσιμα τεχνολογικά θέματα πληροφορικής σε εξωτερικούς πωλητές. Αν και η εξωτερική ανάθεση σε πωλητές ή σε τρίτους αυξάνει την αποδοτικότητα, «ανοίγει» πολλους κινδύνους για τις επιχειρήσεις που μερικές φορές δεν μπορεί να τους αντιμετωπίσει. Για να καταπολεμήσουμε αυτούς τους ανεξήγητους κινδύνους, πρέπει να εκπαιδεύσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους ανθρώπους. Παρακάτω θα δείτε τρεις απειλές που μπορεί να δεχτείτε σε περίπτωση συνεργασίας με εξωτερικούς συνεργάτες.

v

  1. Παραβιάσεις δεδομένων και ransomware

Ακόμη και οι οργανισμοί με τα πιο ισχυρά συστήματα ασφάλειας δεδομένων είναι επιρρεπείς σε παραβιάσεις μέσω των αδυναμιών των εξωτερικών συνεργατών τους. Στην πραγματικότητα, το 59% των ερωτηθέντων σε μια έρευνα του Ινστιτούτου Ponemon αναφέρει ότι η επιχείρησή τους έχει βιώσει μια παραβίαση δεδομένων μέσω τρίτου στο παρελθόν. Και αρκετές από τις σημαντικότερες και πιο δαπανηρές παραβιάσεις ασφαλείας του 2018, όπως οι Equifax, Tesla, Saks 5th Avenue, Universal Music Group και Applebee, προέκυψαν από ευπάθειες τρίτων κατασκευαστών.

Με την αύξηση του αριθμού των κακών φορέων που προσπαθούν να κλέψουν δεδομένα – είτε απευθείας από εσάς είτε μέσω των εξωτερικών σας συνεργατών – οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν πλήρη γνώση σε όλες τις ενέργειες που γίνονται από τρίτους. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για να μπορείτε να ελεγχέτε τον εξωτερικό σας συνεργάτη είναι να έχει περιορισμό πρόσβασης σε συστήματα και δεδομένα, και να έχει μόνο σε ότι χρειάζεται για τα καθήκοντά του.

#secnews #malware #browser #password 

Μια νέα καμπάνια διανομής κακόβουλου λογισμικού κλειδώνει τους χρήστες στο kiosk mode του browser τους και τους αναγκάζει να εισαγάγουν τα Google credentials τους, ώστε να κλαπούν από το info-stealer malware StealC.

Το κακόβουλο λογισμικό «κλειδώνει» το πρόγραμμα περιήγησης του χρήστη στη σελίδα σύνδεσης της Google, εμποδίζοντάς τον να κλείσει το παράθυρο, αφού μπλοκάρει και τα πλήκτρα του πληκτρολογίου «ESC» και «F11». Ο στόχος είναι να αναγκάσει τον χρήστη να εισαγάγει και να αποθηκεύσει τα credentials για το Google account του στο πρόγραμμα περιήγησης, για να "ξεκλειδώσει" τον υπολογιστή.

Μάθετε περισσότερα: https://www.secnews.gr/618976/stealc-malware-kataxrisi-kiosk-mode-browser-klopi-credentials/

00:00 Εισαγωγή
00:22 Πώς λειτουργεί η επίθεση
01:42 Πιθανοί τρόποι αντιμετώπισης και προστασία

Follow us:
Facebook:  https://www.facebook.com/SecNews 
Instagram:  https://www.instagram.com/secnews.gr/  
X (Twitter):   https://twitter.com/Secnews_GR
TikTok:    https://www.tiktok.com/@secnewsgr

#secnews #malware #browser #password

Μια νέα καμπάνια διανομής κακόβουλου λογισμικού κλειδώνει τους χρήστες στο kiosk mode του browser τους και τους αναγκάζει να εισαγάγουν τα Google credentials τους, ώστε να κλαπούν από το info-stealer malware StealC.

Το κακόβουλο λογισμικό «κλειδώνει» το πρόγραμμα περιήγησης του χρήστη στη σελίδα σύνδεσης της Google, εμποδίζοντάς τον να κλείσει το παράθυρο, αφού μπλοκάρει και τα πλήκτρα του πληκτρολογίου «ESC» και «F11». Ο στόχος είναι να αναγκάσει τον χρήστη να εισαγάγει και να αποθηκεύσει τα credentials για το Google account του στο πρόγραμμα περιήγησης, για να "ξεκλειδώσει" τον υπολογιστή.

Μάθετε περισσότερα: https://www.secnews.gr/618976/stealc-malware-kataxrisi-kiosk-mode-browser-klopi-credentials/

00:00 Εισαγωγή
00:22 Πώς λειτουργεί η επίθεση
01:42 Πιθανοί τρόποι αντιμετώπισης και προστασία

Follow us:
Facebook: https://www.facebook.com/SecNews
Instagram: https://www.instagram.com/secnews.gr/
X (Twitter): https://twitter.com/Secnews_GR
TikTok: https://www.tiktok.com/@secnewsgr

0

YouTube Video VVVDWG45SzRBbWhLQjFZMjNHbjY5YWV3LnpXQnJYNTRHY2w0

StealC: Κατάχρηση kiosk mode του browser για κλοπή password

SecNewsTV 8 hours ago

εξωτερικοί συνεργάτες

Μια ακόμη πιο περίεργη κατάσταση αφορά το ransomware. Το Ransomware έχει τη δυνατότητα να κρυπτογραφεί ήσυχα τα δεδομένα για εβδομάδες ή μήνες, να αντικαθιστά αντίγραφα ασφαλείας και να αφήνει τις επιχειρήσεις σε ευάλωτη θέση, φυσικά η λύση είναι είτε να πληρώσουν τα λύτρα είτε να χάσουν τα δεδομένα. Συχνά, ακόμα και όταν πληρώνονται τα λύτρα, τα δεδομένα δεν επιστρέφονται ποτέ.

Ακόμα και οι πιο καταξιωμένοι και αγαπητοί του επιχειρηματικού κλάδου μπορούν να εκτεθούν και να βλαφθεί η φήμη τους. Μία μελέτη αναφέρει ότι ένα αρνητικό γεγονός φήμης ή “bad press”, δημιουργεί μια πιθανότητα 80% ότι μια εταιρεία μπορεί να χάσει περισσότερο από το 20% της αξίας της μέσα σε ένα μήνα. Ακόμη και αν η επιχείρησή σας δεν φέρει καμία οικονομική ή ρυθμιστική ευθύνη για την παραβίαση ή την αποτυχία, η ζημία στη φήμη και η απώλεια της εμπιστοσύνης και των δεδομένων των πελατών μπορεί να προκαλέσει διαρκείς συνέπειες.

 

  1. Μη συμμόρφωση

Η μη συμμόρφωση με νομικούς και βιομηχανικούς κανονισμούς μπορεί να συμβεί όταν ένας πάροχος που έχει ανατεθεί σε εξωτερικούς συνεργάτες έχει ανεπαρκή συστήματα ελέγχου και εν γνώσει ή κατά λάθος κάνει τον πελάτη να παραβιάσει αυτόν τον κανονισμό. Οι συνέπειες της μη συμμόρφωσης προς τις επιχειρήσεις σε βιομηχανίες υψηλού ρίσκου, όπως οικονομικές και υγειονομικής περίθαλψης, μπορεί να είναι ιδιαίτερα σκληρές.

Οι επιχειρήσεις θεωρούνται υπεύθυνες για παράνομες ή αμελείς ενέργειες των εξωτερικών συνεργατών τους με πολλά νέα (και αυστηρότερα) πρωτόκολλα, όπως HIPAA, GDPR, CCPA και άλλα. Αυτά τα ευρήματα μπορούν να οδηγήσουν σε πρόστιμα, ποινές, και ακόμη και στην ανάκληση άδειας ή ναύλωσης.

εξωτερικοί συνεργάτες

Υπό το φως των αυξανόμενων απειλών για τη συμμόρφωση, πολλοί κανονισμοί απαιτούν τώρα από τους οργανισμούς να παρακολουθούν τους προμηθευτές και τους παρόχους υπηρεσιών για πιθανούς κινδύνους. Οι επιχειρήσεις δεσμεύονται από νομικές και ρυθμιστικές εντολές για την άμβλυνση της μη συμμόρφωσης, των παραβιάσεων της ασφάλειας και της απώλειας δεδομένων που αφορούν τρίτους. Και ο μόνος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να εφαρμόσετε ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα διαχείρισης πρόσβασης του εξωτερικού συνεργάτη σας.

 

  1. Η διακοπή λειτουργίας και ο χρόνος εκτός λειτουργίας.

Ακόμα κι αν ένας hacker δεν καταφέρει να απομακρύνει τα δεδομένα από ένα σύστημα που έγινε στόχος, μπορεί να προκύψουν διακοπές λειτουργίας τόσο από τη ζημιά που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης όσο και από το χρόνο για την αποκατάσταση των συστημάτων σε μια μη μολυσμένη κατάσταση. Και στις περιπτώσεις των προαναφερθέντων ransomware, τα συστήματα του θύματος είναι απλά κλειδωμένα μέχρι να πληρωθούν τα λύτρα ή να προκύψει ανάκτηση από αντίγραφα ασφαλείας (αν υποτεθεί ότι δεν έχουν μολυνθεί). Αυτό είναι αρκετά κακό για τις επιχειρήσεις σε μη ρυθμιζόμενες βιομηχανίες, όπου οι διακοπές αυτές κοστίζουν τα έσοδα και την εμπιστοσύνη των πελατών, αλλά είναι ακόμη χειρότερα για εκείνους που εργάζονται σε βιομηχανίες με υψηλό ρυθμό ελέγχου.

Σε οργανισμούς όπως νοσοκομεία, δημόσια ασφάλεια, ηλεκτρικά δίκτυα, φράγματα και άλλες κρίσιμες υποδομές, ο χρόνος διακοπής μπορεί να κοστίσει ζωές. Οι hackers εργάζονται για την διείσδυση βασικών συστημάτων φροντίδας ασθενών, όπως οθόνες καρδιάς και αντλίες έγχυσης. Τα στοιχεία των εθνικών κρατικών κυκλωμάτων έχουν βρεθεί στα συστήματα των ηλεκτρικών εταιρειών. Αυτός είναι ένας βασικός λόγος για τον οποίο οι κλέφτες επικεντρώθηκαν πρόσφατα στην υποδομή μικρών πόλεων και στα νοσοκομεία. Αυτά τα συστήματα είναι κρίσιμα για τη ζωή του πολίτη και του ασθενούς και κανείς δεν μπορεί να δεχτεί την διακοπή λειτουργίας αυτών των συστημάτων.

 

Κάντε κάτι περισσότερο από το να το μετριάσετε μόνο

Η εφαρμογή ενός καλού συστήματος διαχείρισης εξωτερικών συνεργατών, συμπεριλαμβανομένων κανόνων, διαδικασιών και τεχνολογικών λύσεων, αποτρέπει περισσότερο από το να προσπαθείτε να βρείτε λύση για την καταστροφή. Βοηθά στον έλεγχο του κόστους, μειώνει τους κινδύνους που σχετίζονται με τους εξωτερικούς συνεργάτες και βελτιστοποιεί τη μακροπρόθεσμη αξία που λαμβάνετε από τους συνεργάτες σας. Η κατοχή όλων των πληροφοριών σε ένα μόνο σημείο που σχετίζονται με τους τρίτους μπορεί να επηρεάσει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, με αποτέλεσμα την απλοποιημένη απόδοση των επιχειρήσεων, τη μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση κόστους και τα βελτιωμένα κέρδη.

 

Βελτιώστε την εμπειρία των πελατών

Η διαχείριση των εξωτερικών συνεργατών βελτιώνει επίσης την εμπειρία των πελατών. Η προώθηση καλύτερων σχέσεων με τους συνεργάτες σας οδηγεί σε αυξημένη αποτελεσματικότητα και καλύτερη εμπειρία για τους πελάτες και τους τελικούς χρήστες.

Από την άλλη πλευρά, οι κακές σχέσεις προμηθευτών μπορούν να οδηγήσουν σε υποβαθμισμένες αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες. Οι ασαφείς πολιτικές και η αναποτελεσματική επικοινωνία μπορούν να οδηγήσουν σε δραστηριότητες των εξωτερικών συνεργατών που δεν ανέρχονται στο επίπεδο των καθορισμένων επιχειρηματικών τακτικών.

συνεργάτες

Εξοικονομήστε χρόνο και χρήμα

Οι προβληματικοί εξωτερικοί συνεργάτες μπορεί να κοστίζουν σε μια επιχείρηση ακριβά και συχνά αυτά τα έξοδα είναι κρυμμένα. Το σωστό πρόγραμμα διαχείρισης συνεργατών σας επιτρέπει να εντοπίζετε γρήγορα τη ροή εργασίας. Η έγκαιρη ανίχνευση κινδύνου σημαίνει ότι μπορείτε να δράσετε άμεσα, και μπορείτε να «κόψετε» ό,τι «δε σας κάνει».

Οι αποτελεσματικές διαδικασίες που υποστηρίζονται από τεχνικούς ελέγχους μπορούν να βοηθήσουν τους νέους συνεργάτες να τεθούν γρήγορα σε λειτουργία, παρέχοντας τις υποσχόμενες λύσεις τους νωρίτερα. Επίσης, αποτελεσματικά συστήματα ελέγχου μπορούν να βοηθήσουν το προσωπικό να συμμορφωθεί με τα αιτήματα τεκμηρίωσης του ελεγκτή και του ρυθμιστή, μειώνοντας το κόστος συμμόρφωσης.

 

Βελτιώστε την ορατότητα

Τα δεδομένα σας είναι πιο ασφαλή όταν έχετε ορατότητα όλων των απομακρυσμένων δραστηριοτήτων που εμφανίζονται στο δίκτυό σας. Με το σωστό πρόγραμμα διαχείρισης συνεργατών, θα δείτε εύκολα ποιος κάνει οτιδήποτε στο δίκτυό σας και αποκτάτε έτσι μια ολιστική εικόνα της δραστηριότητας όλων των τρίτων. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε και να ελέγχετε τους συνεργάτες σας σωστά μέσω της παρακολούθησης του δικτύου σας και όλων των συνεργατών που έχουν πρόσβαση σε αυτό.

συνεργάτες

Το αποτέλεσμα

Η χρήση εξωτερικών συνεργατών είναι ανεκτίμητη για οργανισμούς όλων των τύπων και μεγεθών. Οι συνεργάτες τρίτων μερών μπορούν να σας βοηθήσουν να κλιμακώσετε την επιχείρησή σας και να προσφέρετε εξειδικευμένες γνώσεις στους πελάτες, ενώ εσείς εστιάζετε στην κύρια δραστηριότητά σας.

Αλλά δεν μπορείτε να διαχειριστείτε αυτό που δεν μπορείτε να μετρήσετε. Όταν τα δεδομένα είναι η «ζωή» της επιχείρησής σας, πρέπει να δείτε και να ελέγχετε κάθε παράγοντα, από τους εσωτερικούς υπαλλήλους και τα συστήματα σας μέχρι τους εξωτερικούς συνεργάτες σας. Εφαρμόστε αυτό το σύστημα πριν συμβεί ένα ατυχές περιστατικό. Η συνεργασία με ένα σύστημα διαχείρισης απόδοσης συνεργατών για ασφαλή απομακρυσμένη πρόσβαση είναι κρίσιμη για την καλή λειτουργία της επιχείρησής σας – και των πελατών σας.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS