ΑρχικήsecurityGoogle προς χρήστες Microsoft Edge: "Επιλέξτε το Chrome για μεγαλύτερη ασφάλεια"

Google προς χρήστες Microsoft Edge: “Επιλέξτε το Chrome για μεγαλύτερη ασφάλεια”

Ο πόλεμος ανάμεσα στις τεχνολογικές εταιρείες σχετικά με τους browsers, άρχισε να «φουντώνει» ξανά, καθώς τόσο η Google όσο και η Microsoft προσπαθούν να προωθήσουν το λογισμικό τους σε βάρος των ανταγωνιστών τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της τακτικής, αποτελεί η νέα ειδοποίηση που εμφανίζεται στο Chrome Web Store της Google. Η ειδοποίηση παροτρύνει τους χρήστες του Microsoft Edge να το εγκαταλείψουν και να μεταβούν στο Google Chrome.

Πριν λίγες μέρες, η Microsoft έκανε κάτι ανάλογο. Άρχισε να εμφανίζει ειδοποιήσεις στο κεντρικό μενού των Windows 10. Οι ειδοποιήσεις ανέφεραν ότι οι χρήστες του Firefox πρέπει να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τον browser Microsoft Edge.

Οι εταιρείες προσπαθούν να «χτυπήσουν» η μια την άλλη. Όπως είπαμε και παραπάνω, το Chrome Web Store αναφέρει, τώρα, στους χρήστες ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τον browser της Microsoft και να προτιμήσουν τον Chrome browser. Η Google προσπαθεί να πείσει τους χρήστες λέγοντας ότι αυτή η αλλαγή είναι απαραίτητη αν θέλουν να έχουν πραγματική ασφάλεια.

Σύμφωνα με το WindowsLatest, όταν οι χρήστες του Microsoft Edge επισκέπτονται το Chrome Web Store, η Google τους εμφανίζει μια ειδοποίηση, η οποία λέει: “η Google συνιστά τη μετάβαση στο Chrome για να χρησιμοποιείτε τις επεκτάσεις με ασφάλεια”.

Περιλαμβάνει, επίσης, έναν σύνδεσμο που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν αμέσως λήψη του browser της Google.

Google προς χρήστες Microsoft Edge: "Επιλέξτε το Chrome για μεγαλύτερη ασφάλεια"
Google προς χρήστες Microsoft Edge: “Επιλέξτε το Chrome για μεγαλύτερη ασφάλεια”

Η ειδοποίηση εμφανίζεται μόνο στους χρήστες του Microsoft Edge. Αν ένας χρήστης χρησιμοποιεί τον browser της Google για να επισκεφτεί το store, δεν θα δει αυτή την ειδοποίηση.

Και οι δύο browsers βασίζονται στο Chromium. Αυτό σημαίνει ότι το Chrοme Web Store εμφανίζει την ειδοποίηση βάσει του user agent του browser ή κάποιου άλλου χαρακτηριστικού αναγνώρισης.

Στο μεταξύ, οι επεκτάσεις του Chrοme browser λειτουργούν καλά και στο Microsoft Edge. Επομένως, δεν γνωρίζουμε γιατί η Google θεωρεί ότι το δικό της πρόγραμμα περιήγησης είναι πιο ασφαλές σε σχέση με τις επεκτάσεις.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS