ΑρχικήinetHyperloop το νέο φιλόδοξο πέμπτο μέσο μαζικής μεταφοράς

Hyperloop το νέο φιλόδοξο πέμπτο μέσο μαζικής μεταφοράς

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας, μετά από ένα χρόνο του μυστηρίου, ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk αποκάλυψε τα σχέδια για τo λεγόμενο νέο του Project “Hyperloop.” Το αναφέρει σαν το “πέμπτο μέσο” μεταφοράς “μετά τα αεροπλάνα, τα τρένα, τα αυτοκίνητα και τα καράβια.”

Hyperloop_605

Το “Hyperloop Alpha,”, όπως βάπτισε ο Musk το πρώτο σχέδιο, θα είναι ένα ηλιακό σύστημα μετακίνησης που θα μπορεί να μεταφέρει ανθρώπους από το Λος Άντζελες στο Σαν Φρανσίσκο σε μόλις 30 λεπτά, σύμφωνα την συνέντευξη που έδωσε ο Musk στο Bloomberg Businessweek. Ο δισεκατομμυριούχος μαζί με την συνέντευξη ανακοίνωσε και την ύπαρξη ενός αρχείου PDF 57 σελίδων που εξηγεί το Hyperloop. Το αρχείο υπάρχει στην ιστοσελίδα της Tesla, electric-car company του Musk.

Για όσους δεν γνωρίζουν τον Musk, είναι ο συν-ιδρυτής της PayPal και ο συν-ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX και της Tesla Motors. Μετά την ανακοίνωση του project επιβεβαίωσε ότι δεν έχει τον χρόνο να ασχοληθεί με το Hyperloop, αλλά ελπίζει ότι κάποιοι άλλοι θα αναλάβουν τα σχέδια ή τις βελτιώσεις του. Κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής τηλεδιάσκεψης μετά την αποκάλυψη των σχεδίων, ο Musk δήλωσε ότι είναι “πιθανόν” να φτιάξει ένα πρωτότυπο Hyperloop.

Όπως αναφέρει το Hyperloop έιναι καλύτερα να χρησιμοποιείται για ταξίδια μεταξύ πόλεων που απέχουν μεταξύ τους λιγότερο από 1.000 μίλια και η κίνηση είναι αυξημένη. Οι ταξιδιώτες θα αποφύγουν τους μεγάλες χρόνους αναμονής κατά τη διάρκεια των check-in, τις απογειώσεις και τις προσγειώσεις που απαιτούνται στα αεροπορικά ταξίδια.

hyperloop

Ο Musk δήλωσε στο BusinessWeek ότι εμπνεύστηκε να σκεφτεί για την αναμόρφωση των μέσων μαζικής μεταφοράς όταν άκουσε και απογοητεύτηκε με τον προϋπολογισμό των 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων που χρειάζονται για την κατασκευή ενός σιδηροδρομικού συστήματος υψηλών ταχυτήτων στην Καλιφόρνια και θα ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι. Επικαλούμενος τις αργές ταχύτητες, το αναποτελεσματικό κόστος τις υλικοτεχνική δυσκολίες που αφορούν τα δικαιώματα της γης, ο Musk άρχισε να δουλεύει την ιδέα του για το Hyperloop, υποστηρίζοντας ότι θα είναι τέσσερις φορές πιο γρήγορο από ότι το σιδηροδρομικό σύστημα – περίπου 800 μίλια ανά ώρα – και θα χρειάζεται το ένα δέκατο του κόστους.
To Hyperloop θα μεταφέρει ανθρώπους μέσα σε ένα “όχημα” από αλουμινίου που θα τρέχει μέσα σε χαλυβδοσωλήνες. Το αλουμινένιο “όχημα” θα μπορεί να μεταφέρει δύο αυτοκίνητα και τους επιβάτες τους. Θα τρέχει σε ένα πλήρες κενό, και η ώθηση του θα γίνεται με πεπιεσμένο αέρα που θα παράγει ένας ηλεκτρικός turbo συμπιεστής.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS