ΑρχικήinetΗ κατασκοπευτική τρέλα συνεχίζεται με την υπόθεση του Edward Snowden

Η κατασκοπευτική τρέλα συνεχίζεται με την υπόθεση του Edward Snowden

nsaΟι διαρροές διαβαθμισμένων πληροφοριών σχετικών με τα προγράμματα επιτήρησης της NSA δεν είχε αντίκτυπο μόνο στη ζωή του Edward Snowden, αλλά και σε εκείνη των δημοσιογράφων που βοήθησαν τη δημοσίευση τους.

Όταν η συνεργάτιδα του Glenn Greenwald συνελήφθη στο Λονδίνο, ακολούθησε άλλη μια ιστορία κατασκοπευτικής τρέλας. Φαίνεται ότι οι σκληροί δίσκοι που βρισκόταν στα γραφεία της Guardian στο Λονδίνο καταστράφηκαν ολοσχερώς από την GCHQ, την Βρετανική ομόλογό της NSA.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα, στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών της Government Communications Headquarters (GCHQ), απαίτησαν με ένταλμα να παραδοθούν όλα τα διαβαθμισμένα έγγραφα που είχαν στην κατοχή τους οι δημοσιογράφοι και ζήτησαν να καταστρέψουν τους σκληρούς δίσκους.

Λίγο αργότερα, άρχισε η καταστροφή πολλών υπολογιστών στα υπόγεια του κτιρίου κάτω από το άγρυπνο μάτι αρκετών κυβερνητικών αξιωματούχων.

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειές τους, η The Guardian υπόσχεται να συνεχίσει να δημοσιεύει άρθρα από τα έγγραφα που δόθηκαν από τον Edward Snowden αφού δεν ήταν αποθηκευμένα μόνο στο Λονδίνο.

Ο δημοσιογράφος Glenn Greenwald, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να δημοσιεύει τις πληροφορίες αυτές για μεγάλο χρονικό διάστημα, πολύ περισσότερο τώρα που οι αρχές έχουν βάλει στο στόχαστρο τον ίδιο και την συνάδελφο του.

Ο Greenwald έφτασε στο σημείο να απειλήσει το Ηνωμένο Βασίλειο αναφέροντας ότι θα μετανοιώσει για αυτά που έχει κάνει και ότι τώρα θα επικεντρωθεί στις πληροφορίες που συνδέουν την χώρα του με τις κατασκοπευτικές δράσεις της NSA.

Ο Edward Snowden φέρεται να έχει δώσει στον Greenwald περίπου 20.000 έγγραφα από τους servers της NSA.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS