ΑρχικήinetΟ οργανισμός Internet.org και ο αλτρουιστικός του στόχος

Ο οργανισμός Internet.org και ο αλτρουιστικός του στόχος

internet.ogrΑν νομίζατε ότι το Facebook ήταν καλό για το Farmville καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείτε. Το κοινωνικό δίκτυο μόλις συνεργάστηκε με μια κοινοπραξία άλλων μεγάλων hi-tech εταιρειών για την δημιουργία του Internet.org, μια οργάνωση που έχει σαν στόχο να φέρει το Διαδίκτυο στα δύο τρίτα του κόσμου που εξακολουθεί να μην έχει πρόσβαση.

[ads2] Εκτός από το δίκτυο του Mark Zuckerberg, η πρωτοβουλία Internet.org συμπεριλαμβάνει την Ericsson, τη MediaTek, τη Nokia, την Opera, τη Qualcomm και τη Samsung σαν ιδρυτικά μέλη. Ένα απόσπασμα από από τον Οργανισμό για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Human Rights Council) που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα του οργανισμού απεικονίζει τους στόχους της ομάδας: “Το διαδίκτυο ενισχύει την οικονομική, κοινωνική και πολιτική ανάπτυξη και συμβάλλει στην πρόοδο της ανθρωπότητας στο σύνολό της.”

Ένας από τους στόχους του Internet.org είναι να καταστήσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο πιο προσιτή, το οποίο είναι ένα από τα κύρια εμπόδια για την υιοθέτηση του στις αναπτυσσόμενες χώρες. Το Internet.org θα φέρει χαμηλότερο κόστος, υψηλότερη ποιότητα, smartphones για να εξυπηρετήσουν το σκοπό αυτό.

Φυσικά, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι οι εμπλεκόμενες εταιρείες θα επωφεληθούν τελικά από τους περισσότερους χρήστες στο διαδίκτυο, γι ‘αυτό και είναι μάλλον αφελές να προσποιούνται ότι αυτό που κάνουν είναι μια αλτρουιστική πράξη. Ωστόσο πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι μια εξαιρετικά φιλόδοξη προσπάθεια.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS