ΑρχικήinetΑνατριχιαστικές λεπτομέρειες για το Silk Road και την σύλληψη του Ross William...

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το Silk Road και την σύλληψη του Ross William Ulbricht

Online, ήταν γνωστός με το όνομα “Dread Pirate Roberts” και σύμφωνα με τις αρχές  ήταν ιδιοκτήτης της “πιο εξελιγμένης και εκτεταμένης εγκληματικής αγοράς στο διαδίκτυο”.

Το πραγματικό του όνομα  (το αναφέραμε από χθες), σύμφωνα το FBI είναι Ross William Ulbricht. Παρά τους ισχυρισμούς του FBI ότι ήταν ιδιοκτήτης της εκτεταμένης μαύρης αγοράς και  κέρδισε 1.2 δισεκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις , ο 29-χρονος ζούσε  με έναν αρκετά λιτό τρόπο ζωής , πληρώνοντας 1.000 δολάρια το μήνα για ένα δωμάτιο σε ένα διαμέρισμα στο Σαν Φρανσίσκο που μοιραζόταν με άλλους δύο συγκατοίκους.

silk-seized

Την Τετάρτη, το FBI δήλωσε ότι συνέλαβαν τον Ulbricht και έκλεισαν την ιστοσελίδα Silk Road, η οποία είχε γίνει μια ακμάζουσα αγορά για παράνομα ναρκωτικά , εργαλεία hacking, εκρηκτικά και υπηρεσίες από επαγγελματίες εκτελεστές – δολοφόνους.

Ο Ulbricht ξεκίνησε το site τον Ιανουάριο του 2011 με το ψευδώνυμο “Dread Pirate Roberts” μια προφανή αναφορά σε ένα φανταστικό χαρακτήρα του βιβλίου “The Bride Princess” , σύμφωνα με το FBI.

Οι μυστικοί πράκτορες του FBI πραγματοποίησαν περισσότερες από 100 αγορές ναρκωτικών ουσιών συλλέγοντας στοιχεία για τους προμηθευτές του Silk Road που βρίσκονταν σε 10 διαφορετικές χώρες.

Οι αρχές γνώριζαν την ιστοσελίδα για αρκετό χρονικό διάστημα. Ο γερουσιαστής Charles Schumer  την αποκάλεσε “ένα  one-stop shop για παράνομες ναρκωτικές ουσίες που αντιπροσωπεύει την πιο ξεδιάντροπη προσπάθεια online πώλησης ναρκωτικών που έχουμε δει ποτέ”. Η δήλωση αυτή έγινε το 2011. Την Τετάρτη, ο Schumer εξέδωσε μια δήλωση αναφέροντας ότι “η χώρα είναι ασφαλέστερη τώρα που αυτή η ανοικτή αγορά παραβατικότητας έχει κλείσει”

Ο Ulbricht για να συνδεθεί στο Silk Road χρησιμοποιούσε Tor και σαν πρόσθετο μέτρο ασφαλείας δεχόταν μόνο αγοροπωλησίες με  Bitcoins.

Προστάτευε υπερβολικά τις ταυτότητες των χρηστών του σύμφωνα με τις αρχές . Όταν κάποιος απείλησε να δώσει στην δημοσιότητα τα ονόματα των επισκεπτών του Silk Road, ο Ulbricht φέρεται ότι προσέλαβε κάποιον άλλο μέσω του Silk Road για να τον σκοτώσει. Αν και δεν υπάρχει καμία απόδειξη για την πρόσληψη του δολοφόνου, η δολοφονία πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με το FBI.

“Αυτού του είδους η συμπεριφορά είναι ασυγχώρητη για μένα”,  φέρεται να δήλωσε ο  Ulbricht για τον εκβιασμό, σύμφωνα με το FBI” . “Ειδικά εδώ στο Silk Road, η ανωνυμία είναι ιερή και απαραβίαστη”.

Ο Ulbricht μέσω της ιστοσελίδας του,πρόσφερε συμβουλές για το πώς να διεξάγονται ασφαλείς συναλλαγές . Απαιτούσε από τους πωλητές να συσκευάζουν τα ναρκωτικά τους σε πακέτα με κενό αέρος για την αποφυγή εντοπισμού τους από σκυλιά. Άλλο ένα πρόσθετο μέτρο ασφαλείας ήταν για την αποστολή των ναρκωτικών, καθώς παρότρυνε τα μέλη τις ιστοσελίδας να μην αποστέλλουν και να μην παραλαμβάνουν ναρκωτικά στην διεύθυνση του σπιτιού τους.

Ο Ulbricht αν και πρόσεχε πάρα πολύ θέματα ασφαλείας δεν έπαιρνε πάντα προφυλάξεις για τη δική ανωνυμία. Οι αρχές ανέφεραν ότι οδήγηθηκαν στην πόρτα του όταν Καναδοί αξιωματούχοι κατάσχεσαν στα σύνορα ένα πακέτο που περιείχε πλαστές ταυτότητες και είχε την διεύθυνση του διαμερίσματος του στο Σαν Φρανσίσκο. Το FBI ισχυρίζεται ότι οι πλαστές ταυτότητες ήταν για την ενοικίαση περισσότερων servers για το Silk Road. Ο Ulbricht, για να έχει πρόσβαση στους διακομιστές του  Silk Road, επισκεπτόταν ένα Internet cafe 200 μέτρα από το σπίτι του.

Πληροφορίες από τους reporters William Goodman και Andres Jauregui της Huffington Post

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS