ΑρχικήinetΝομοθέτες δηλώνουν την πρόθεση τους να περιορίσουν τις δράσεις της NSA διορθώνοντας...

Νομοθέτες δηλώνουν την πρόθεση τους να περιορίσουν τις δράσεις της NSA διορθώνοντας τον Patriot Act

Ο συντηρητικός Δημοκρατικός συγγραφέας του νόμου Patriot Act των ΗΠΑ ετοιμάζεται να αποκαλύψει μια νέα δικομματική νομοθεσία που θα περιορίσει δραματικά τις αρμοδιότητες εποπτείας των υπηρεσιών πληροφοριών.

Ο Jim Sensenbrenner, ο οποίος μαζί με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ George W Bush, δημιούργησαν τον Patriot Act για να δώσουν περισσότερη δύναμη στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, δήλωσε ότι η NSA (και όχι μόνο) είχε καταχραστεί τις εξουσίες με τη συλλογή τηλεφωνικών συνομιλιών από όλους τους Αμερικανούς και ισχυρίστηκε ότι είχε έρθει η ώρα «να βάλει το πρόγραμμα μεταδεδομένων τους out of business».

Το επικείμενο νομοσχέδιο του στη Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να συνδυαστεί με μια παρόμοια πρόταση από τον πρόεδρος της Δικαστικής Γερουσίας, ένα Δημοκρατικό τον Patrick Leahy. Στόχος τους είναι να συγκεντρώσουν τις υφιστάμενες προσπάθειες του Κογκρέσου και να επιβάλλουν μεταρρυθμίσεις στον τρόπο που λειτουργεί η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας στον απόηχο των γνωστοποιήσεων από τον Edward Snowden.

Δηλώσεις για τις εντυπώσεις; Προκατασκευασμένο σχέδιο μιας κυβέρνησης που θεωρεί καθήκον της την παρακολούθηση όλου του πλανήτη; Μια αληθινή προσπάθεια περιορισμού των δράσεων της NSA; Κανείς δεν γνωρίζει, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Μέχρι τον επόμενο Edward Snowden.

 

Πηγή: secnews.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS