ΑρχικήinetΣε 18 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο συνιδρυτής της σκοτεινής ιστοσελίδας CarderPlanet

Σε 18 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο συνιδρυτής της σκοτεινής ιστοσελίδας CarderPlanet

Co-Founder-of-CarderPlanet-Cybercrime-Site-Sentenced-to-18-Years-in-Prison-409119-2

Ο 49χρονος Ουκρανός Roman Vega καταδικάστηκε σε 18 χρόνια φυλάκισης με την κατηγορία της συνωμοσίας για διάπραξη απάτης ξεπλύματος μαύρου χρήματος και μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε ηλεκτρονικές συσκευές.

Ο Vega, γνωστός και ως “Boa,” “Roman Stepanenko” ή“Randy Riolta”, είναι ένας από τους συνιδρυτές της διαβόητης αγοράς, CarderPlanet, η οποία είναι αφιερωμένη στη διακίνηση κλεμμένων στοιχείων πιστωτικών καρτών.

Ο Vega εντάχθηκε στον κόσμο του εγκλήματος του κυβερνοχώρου το 1990, με την ίδρυση του Boa Factory, μια από τις πρώτες ιστοσελίδες πώλησης κλεμμένων στοιχείων  πιστωτικών καρτών. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ίδρυσε το CarderPlanet, το οποίο στο απόγειό του, αποτελούταν από τουλάχιστον 6.000 μέλη.

Ο εγκληματίας συνελήφθη τον Φεβρουάριο του 2003 στην Κύπρο, όπου εντοπίστηκε με περισσότερα από 500.000 στοιχεία πιστωτικών καρτών στην κατοχή του. Αργότερα εκδόθηκε στις ΗΠΑ, όπου του αποδόθηκαν κατηγορίες από ομοσπονδιακό δικαστήριο το 2007. Έπειτα από πολλαπλές αναβολές,  ο Vega ομολόγησε τελικά την ενοχή του, το 2009.  Ωστόσο, η εκδίκαση της υπόθεση ολοκληρώθηκε προσφάτως, με την καταδίκη του 49χρονου Ουκρανού σε 18 έτη φυλάκισης.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS