ΑρχικήsecurityΠώς να βεβαιωθείτε ότι το μήνυμα «Επαναφοράς κωδικού πρόσβασης» που λάβατε από...

Πώς να βεβαιωθείτε ότι το μήνυμα «Επαναφοράς κωδικού πρόσβασης» που λάβατε από το eBay είναι πραγματικό

How-to-Tell-If-the-Password-Reset-Email-You-Received-from-eBay-Is-Real

Εάν είστε χρήστης του eBay, έχετε σίγουρα ακούσει μέχρι τώρα για τη μαζική παραβίαση των δεδομένων που έθεσαν σε κίνδυνο 145 εκατομμύρια ανθρώπους. Η εταιρεία έχει συμβουλέψει τους χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασής τους.

Δεδομένου ότι οι επιθέσεις phishing είναι εν αφθονία, πρέπει να είστε προσεκτικοί σε ποιες συνδέσεις αποκτάτε πρόσβαση και να αποφεύγετε να ανοίγετε ψεύτικα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πρώτα απ’ όλα, το email του eBayαναφέρει: “Important – eBay Password Reset Required” στο πλαίσιο του θέματος και το μήνυμα προέρχεται από τη διεύθυνση ebay@reply1.ebay.com.

Στο περιεχόμενο του μηνύματος εξηγείται η κατάσταση του eBayκαι γιατί είναι απαραίτητη η αλλαγή του κωδικού σας, ενώ υπογράφεται από τον Devin Wenig, τον πρόεδρο αγορών του eBay.

How-to-Tell-If-the-Password-Reset-Email-You-Received-from-eBay-Is-Real-444058-3

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το μήνυμα είναι ότι δεν περιέχει κανενός είδους σύνδεσμο. Στην πραγματικότητα, ο Wenig σας ζητά σκόπιμα να αποκτήσετε πρόσβαση στο eBay άμεσα και να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε αν το μήνυμα που λάβατε είναι μια απάτη ή όχι δεδομένου ότι οι περισσότερες απάτες phishing βασίζονται στη δημιουργία κλώνων των sites που προσπαθούν να αντιγράψουν.

Ενώ το ακριβές μήνυμα δεν αποστέλλεται προσωπικά στον καθένα, το οποίο είναι κάτι που κάνει συνήθως το eBay, αλλά στο κάτω μέρος του email, κάτω από την υπογραφή του Wenig, θα βρείτε ένα σημείωμα που λέει “το eBay έστειλε αυτό το μήνυμα σε,” ακολουθούμενο από τον λογαριασμό και το όνομα χρήστη που έχετε δώσει στην υπηρεσία.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS