ΑρχικήsecurityΠροστατευτείτε από κοινές απειλές με το Anti-Exploit της Malwarebytes

Προστατευτείτε από κοινές απειλές με το Anti-Exploit της Malwarebytes

Anti-Exploit-Tool-From-MalwarebytesΗ σταθερή έκδοση του λογισμικού Anti-Expoit της Malwarebytes κυκλοφόρησε την Πέμπτη, με την υπόσχεση να υπερασπιστεί τα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών έναντι των zero-day exploits.

Μετά την απόκτηση της ZeroVulnerabilityLabs, με επικεφαλή τον Pedro Bustamante, η Malwarebytes άρχισε να αξιοποιήσει τη νέα τεχνολογία υπό την αιγίδα της.

Το προϊόν είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, μια δωρεάν και μια επι πληρωμή (Premium – $ 24.95 / 22.31 ευρώ). Η διαφορά μεταξύ τους είναι το εύρος της παρεχόμενης προστασίας, καθώς το Premium παρέχει επιλογές για την προσαρμογή των αμυνών και παρέχει δυνατότητες προστασίας έναντι exploits για τα Adobe Reader και Acrobat, Foxit Reader, Microsoft Word, Excel και PowerPoint.

Επίσης, η επι πληρωμή έκδοση καλύπτει και τους web browsers (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome και Opera), τα πρόσθετα των περιηγητών και τα Java plug-in (οι μόνες προστασίες που παρέχονται και στη δωρεάν έκδοση του Anti-Exploit).

Προκειμένου να δοκιμαστούν οι δυνατότητες του προϊόντος, η Malwarebytes προσέλαβε τον ερευνητή ασφάλειας Kafeine. Χρησιμοποιώντας διάφορα exploits και exploits kits, ο αναλυτής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι:

“Tο Anti-exploit της Malwarebytes λειτουργεί ενάντια σε όλα τα ευρέως χρησιμοποιούμενα exploit kit. Λειτουργεί επίσης και με Java exploit, κάτι που το Emet δεν μπορεί να κάνει. Το προϊόν αυτό ακούγεται σαν ένα καλό πρόσθετο επίπεδο προστασίας έναντι unpatched (“0day”) exploit, αν και διατηρώ κάποιες αμφιβολίες για την ικανότητα του να σταματήσει exploits στο επίπεδο του πυρήνα”.

Mπορείτε να κατεβάσετε το Αnti-Exploit της MalwareBytes από εδώ.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS