ΑρχικήsecurityΟι Syrian Electronic Army πραγματοποίησαν επίθεση hacking στη Reuters

Οι Syrian Electronic Army πραγματοποίησαν επίθεση hacking στη Reuters

reuters-hacked-by-syrian-electronic-army

Το Reuters, το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, φέρεται να έχει παραβιαστεί από τους Syrian Electronic Army- μια ομάδα hacking που υποστηρίζουν την κυβέρνηση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ και πραγματοποιούν επιθέσεις σε ειδησεογραφικούς οργανισμούς.

Όποιος προσπάθησε να επισκεφθεί τα άρθρα στην ιστοσελίδα του Reuters μεταφέρθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα των Syrian Electronic Army.

Το μήνυμα που κοινοποίησαν οι hackers στην ιστοσελίδα αναφέρει:

Hacked by Syrian Electronic Army

Σταματήστε να δημοσιεύετε παραποιημένες εκθέσεις και ψεύτικα άρθρα σχετικά με τη Συρία!

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου υποστηρίζει τους τρομοκράτες στη Συρία για να την καταστρέψει, Σταματήστε τη διάδοση της προπαγάνδας τους.”

Όπως αναφέρεται, το Reuters δεν επηρεάστηκε άμεσα από αυτή την επίθεση. Η ομάδα παραβίασε έναν πάροχο προβολής διαφημίσεων, το Taboola, το οποίο χρησιμοποιείται από το Reuters για την προβολή διαφημίσεων.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα χρησιμοποιεί μια τέτοια προσέγγιση για την παραβίαση ιστοσελίδων. Λίγες ημέρες νωρίτερα, η ομάδα κατάφερε να ανακατευθύνει τους χρήστες της ιστοσελίδας The Sunday Times στο site τους, αφού σε έθεσε σε κίνδυνο τον διακομιστή που χρησιμοποιείται και από τις δύο ιστοσελίδες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS