ΑρχικήinetΜicrosoft: Mήνυση σε εταιρία για πώληση πειρατικών Windows XP

Μicrosoft: Mήνυση σε εταιρία για πώληση πειρατικών Windows XP

Microsoft-Sues-Company-for-Selling-Pirated-Copies-of-Windows-XP

Μπορεί τα Windows XP να μην αποτελούν πλέον ένα υποστηριζόμενο λειτουργικό σύστημα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η Redmond αδιαφορεί ή δεν νοιάζεται πλέον γι’ αυτά.

Στην πραγματικότητα, η Microsoft επιβλέπει οτιδήποτε σχετίζεται με τα XP, έτσι πρόσφατα αποφάσισε να ξεκινήσει μια νομική μάχη εναντίον μιας εταιρίας με έδρα την Μινεσότα των ΗΠΑ, η οποία πουλούσε πειρατικά αντίγραφα του παλαιού λειτουργικού συστήματος.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου, η Microsoft υπέβαλε μήνυση εναντίον της Ocean Enterprises και του ιδιοκτήτη της Alex Sumetsky,  για την πώληση υπολογιστών που έτρεχαν μη εξουσιοδοτημένα αντίγραφα των Windows ΧP.

“Οι υπολογιστές που πωλούνταν από τους κατηγορούμενους είχαν παράνομα αντίγραφα λογισμικού της Microsoft εγκατεστημένα σε αυτούς.”

“Οι κατηγορούμενοι διαφήμιζαν, εμπορεύονταν, εγκαθιστούσαν, προσέφεραν και διένειμαν μη εξουσιοδοτημένα αντίγραφα του λογισμικού της Microsoft, παραβιάζοντας τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας της Microsoft ή/και το εμπορικό της σήμα”.

Η Microsoft είχε έρθει σε επαφή με την εταιρεία, προειδοποιώντας την ότι τα αντίγραφα των  Windows XP που πωλούνταν δεν ήταν γνήσια, όμως η Ocean Enterprises εξακολούθησε να διαθέτει υπολογιστές με παράνομο λογισμικό, ακόμη και μετά τη λήψη των σχετικών κοινοποιήσεων.

“Οι κατηγορούμενοι διαφήμιζαν ότι οι υπολογιστές που πωλούσαν διέθεταν προ-εγκατεστημένο το λογισμικό της Microsoft.”

“Με τις διαφημίσεις τους οι κατηγορούμενοι, καταστρατηγούν ή/και παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματα της Microsoft, τις ιδέες διαφήμισης, το στυλ της επιχειρηματικής δραστηριότητας, τα slogan ή/και το trademark της εταιρίας”, επισημαίνεται στο κατηγορητήριο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS