ΑρχικήsecurityΗ Avast αναστατώνει τον κόσμο του Android, επαναφέροντας δεδομένα χρηστών μετά από...

Η Avast αναστατώνει τον κόσμο του Android, επαναφέροντας δεδομένα χρηστών μετά από factory reset!

Avast, εταιρεία που δραστηριοποιείται στο κομμάτι του antivirus & security software, πραγματοποιεί μία δημοσίευση στο blog της η οποία προκαλεί αίσθηση! Σύμφωνα μ’ αυτήν, η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων σε ένα Android smartphone δε σας προσφέρει την ασφάλεια που φανταζόσασταν, καθώς τα δεδομένα σας μπορούν και σ’ αυτή την περίπτωση να ανακτηθούν.

red-android-640x480

Η εταιρεία αναφέρει ότι πραγματοποίησε σχετικές δοκιμές αγοράζοντας, μάλιστα, για τις ανάγκες τους 20 μεταχειρισμένα Android smartphones ώστε να διαπιστώσει αν μπορεί να επαναφέρει τα δεδομένα των παλιών χρηστών τους, τα οποία είχαν διαγραφεί πριν οι συσκευές βγουν προς πώληση.

Χρησιμοποιώντας ευρέως διαθέσιμο λογισμικό, η Avast υποστηρίζει ότι κατάφερε να ανακτήσει 40.000 φωτογραφίες ποικίλου περιεχομένου που ήταν αποθηκευμένες στα smartphones από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες τους. Ανάμεσά τους, φυσικά, και υλικό απόπροσωπικές στιγμές χρηστών που δε θα ήθελαν με τίποτα να εκτεθεί σε “ξένα μάτια”. Πέρα από φωτό, ωστόσο, ανακτήθηκαν και άλλα δεδομένα, όπως emails, γραπτά μηνύματα, επαφέςκαθώς και λοιπά στοιχεία των παλιών ιδιοκτητών των συσκευών.

Διαγράφονται, λοιπόν, τα δεδομένα σας για πάντα, μετά από ένα factory reset της συσκευής σας; Κατά την Avast όχι, αν και εκείνο που προβληματίζει είναι, φυσικά, οι… σκοποί για τους οποίους η εταιρεία προχωράει σε μία τέτοια δημοσίευση. Η λύση που προτείνει για να μην έχετε πρόβλημα είναι φυσικά το δικό της software, σημειώνοντας ότι είναι πιο αποτελεσματικό από τη λύση που παρέχει η Google.

Δείτε το infographic της εταιρείας, σχετικά με τις δοκιμές της, και βγάλτε τα συμπεράσματά σας για το ζήτημα…

AVAST-Used-Smartphone-Infographic

Πηγή: digitallife.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS