ΑρχικήsecurityAmerican Express Ενημερώνει τους πελάτες της για ανάκτηση δεδομένων καρτών

American Express Ενημερώνει τους πελάτες της για ανάκτηση δεδομένων καρτών

American-Express-Notifies-Customers-of-Card-Data-Recovery

Η American Express απέστειλε επιστολές προς τους πελάτες που επηρεάζονται ενημερώνοντάς τους ότι τα στοιχεία της κάρτας τους είχαν ανακτηθεί από τις αρχές επιβολής του νόμου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην κοινοποίηση, τα συστήματα της American Express δεν έχουν παραβιαστεί και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι τα στοιχεία των καρτών να έχουν ληφθεί από διαφορετικά συστήματα.

Αυτό που είναι σαφές είναι το γεγονός ότι τα δεδομένα που έχει ανακτηθεί περιλαμβάνουν αριθμούς της κάρτας και την ημερομηνία λήξης της, τα ονόματα των ιδιοκτητών και τον αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης τους.

Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι στον απόηχο του περιστατικού δεν υπήρχαν ίχνη ύποπτων δραστηριοτήτων για τους πληγέντες λογαριασμούς.

Οι πελάτες που έλαβαν την κοινοποίηση απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη σε σχέση με το περιστατικό και επιπρόσθετα μέτρα ελέγχου έχουν επιβληθεί στους λογαριασμούς τους.

Επιπλέον, τους δόθηκε μια δωρεάν συνδρομή ενός έτους σε μια υπηρεσία που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία κλοπής ταυτότητας, με την ανίχνευση κατάχρησης των προσωπικών πληροφοριών.

Ως προληπτικό μέτρο, οι πελάτες που επηρεάζονται καλούνται να επανεξετάσουν τις καταστάσεις λογαριασμού με μεγαλύτερη προσοχή για τους επόμενους 12 έως 24 μήνες και να εγγραφούν για τη δωρεάν λήψη ειδοποιήσεων για τη δραστηριότητα του λογαριασμού τους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS