ΑρχικήsecurityΗ Google σταματά κακόβουλη διαφημιστική καμπάνια που μπορεί να επηρέασε εκατομμύρια χρήστες...

Η Google σταματά κακόβουλη διαφημιστική καμπάνια που μπορεί να επηρέασε εκατομμύρια χρήστες

lastfm-640x478

Η Google έχει αποκλείσει κακόβουλες διαδικτυακές επιθέσεις που προέρχεται από ένα επικίνδυνο δίκτυο διαφήμισης. Η κίνηση αυτή είναι αποτέλεσμα της ανάλυσης ασφάλειας που πραγματοποιεί η εταιρεία, όπου εντοπίστηκε η πλατφόρμα διαφήμισης, Zedo, που εξυπηρετεί αναδυόμενες διαφημίσεις που προσπάθησαν να μολύνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών σε μεγάλες ιστοσελίδες.

Στην επίθεση που έληξε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, οι επισκέπτες του Last.fm, The Times του Ισραήλ και The Jerusalem Post, τέθηκαν σε κίνδυνο μόλυνσης των υπολογιστών τους καθώς το Zedo ανακατεύθυνε τους επισκέπτες σε κακόβουλους servers. Όπως αναφέρει ο Jerome Segura, ανώτερος ερευνητής ασφαλείας στο Malwarebytes Labs, επειδή οι ​​διαφημίσεις που φιλοξενούνται στους διακομιστές Zedo διανεμήθηκαν μέσω του Doubleclick της Google, η επίθεση έχει φτάσει εκατομμύρια πιθανά θύματα.

Η διανομή malware μέσω νόμιμων δικτύων διαφήμισης, είναι μια τεχνική που είναι γνωστή ως “malvertising,” η οποία γίνεται όλο και πιο δημοφιλής τρόπος για να θέσει σε κίνδυνο τα συστήματα των χρηστών και των εργαζομένων. “Βλέπουμε malvertising καθημερινά, αλλά συνήθως επηρεάζει περιοχές με χαμηλότερη κίνηση,” είπε ο Segura.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS