Αρχικήinet6 χρήσιμα Google Chrome extensions για να αξιοποιήσετε καλύτερα το Google Drive

6 χρήσιμα Google Chrome extensions για να αξιοποιήσετε καλύτερα το Google Drive

google_drive_logo

Το Google Drive αν και ξεκίνησε ως online collaboration tool επεξεργασίας κειμένων, εξελίχθηκε σε μία υπηρεσία online αποθήκευσης και συγχρονισμού αρχείων, ενώ έχει εφαρμογές για τα Windows και τα mobile λειτουργικά.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 6 Chrome extenions που θα απογειώσουν τις δυνατότητες του Google Drive σας, όπως τα παρουσίασε το Mashable.

fogpad

Αν θέλετε να κρατήσετε τα αρχεία σας στο Drive μακριά από αδιάκριτα βλέματα, πρέπει να εγκαταστήσετε το Fogpad, ένα extension που παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια.

2. Save to Google Drive

save_to_drive

Πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο extension που δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να αποθηκεύσει με ένα κλικ στο Drive ό,τι βρίσκει ενδιαφέρον κατά το browsing του, από εικόνα, μέχρι links ώστε να γίνουν bookmark.

3. Save Text to Google Drive

savetext

Όπως και το προηγούμενο extension, έτσι και αυτό είναι πιο συγκεκριμένο και δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να επιλέξει ένα μέρος του κειμένου του website που έχει επισκεφτεί και να το αποθηκεύσει ως έγγραφο στο Google Drive.

4. Shortcuts for Google

shortcuts

Το Shortcuts for Google είναι ένα χρήσιμο extension για όλες τις υπηρεσίες της Google, καθώς προσφέρει ένα shortcut για κάθε μία υπηρεσία όπως είναι τα Gmail, Google Drive, Maps, Calendar, ενώ υπάρχει διαθέσιμο και για τον Firefox.

5. Pixlr Editor

pixlr

Το Pixlr Editor είναι ένα extension που βασίζεται στον online photo editor Pixlr, δίνοντας τη δυνατότητα στον χρήστη να επεξεργαστεί τις φωτογραφίες του μέσα από μία πληθώρα εργαλείων και φίλτρων.

6. Black Menu

Το Black Menu είναι ένα αρκετά χρήσιμο extension για τον Google Chrome, εκτός από τις ευκολίες που προσφέρει στο Google Drive. Πρόκειται για ένα pop up menu εσωτερικά του browser, που δίνει στον χρήστη πολλές επιπλέον δυνατότητες, αλλάζοντας πραγματικά το browsing, με την μεγαλύτερη ευκολία του, την αναζήτηση σε υπηρεσίες της Google χωρίς να χρειαστεί ο χρήστης να ανοίξει νέα καρτέλα (tab).

 

Πηγή: e-pcmag.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS