ΑρχικήsecurityΗ Home Depot χτυπήθηκε με τουλάχιστον 44 αστικές δίκες παραβίασης δεδομένων

Η Home Depot χτυπήθηκε με τουλάχιστον 44 αστικές δίκες παραβίασης δεδομένων

Home depot
Home Depot

Η Home Depot ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει «τουλάχιστον 44 αστικές δίκες» στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά που απορρέουν από υποκλοπή και έκθεση σε κίνδυνο προσωπικών δεδομένων 56 εκατ. πελατών νωρίτερα αυτό το έτος.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη ως μέρος της τριμηνιαίων κερδών έκθεσης της εταιρείας, «Αντιμετωπίζουμε επίσης έρευνες που πραγματοποιούνται από έναν αριθμό πολιτειακών και ομοσπονδιακών υπηρεσιών. Αυτοί οι ισχυρισμοί και οι έρευνες ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά τον τρόπο που λειτουργούν οι επιχειρήσεις μας, να αποσπάσουν την προσοχή της διοίκησης από τη λειτουργία της επιχείρησης και να οδηγήσουν σε πρόσθετες δαπάνες και πρόστιμα”.

Σε μία από τις αγωγές, που κατατέθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, αναφέρεται ότι η Hοme Depot “απέτυχε να κρυπτογραφήσει σωστά τα δεδομένα των πελατών της κατά παράβαση του [Payment Card Industry Data Security Standard].” Κατά τον ίδιο μήνα, οι πρώην εργαζόμενοι στην ασφάλεια της Home Depot δήλωσαν στη New York Times ότι η εταιρεία κατ’ επανάληψη αγνοούσε τις προειδοποιήσεις και υιοθετούσε κακή πολιτική ασφάλειας για χρόνια.

Δεδομένου ότι οι δύο επικεφαλής ενάγοντες στην Καλιφόρνια υποστηρίζουν στην καταγγελία τους:

Η  ισχυρή κρυπτογράφηση είναι απαραίτητη, έτσι ώστε σε περίπτωση που επιτευχθεί μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε δεδομένα θα ήταν άχρηστα και “ανεξιχνίαστα” για τους εγκληματίες που θα επιθυμούσαν να τα χρησιμοποιήσουν για παράνομους σκοπούς. Η ταχεία διάθεση των μη κρυπτογραφημένων δεδομένων των πελατών της Home Depot στη μαύρη αγορά σημαίνει ότι είτε η Home Depot δεν κρυπτογραφούσε τα δεδομένα ή εφάρμοζε αδύναμα standards κρυπτογράφησης που επέτρεψε στους “κλέφτες” να τα αποκρυπτογραφήσουν γρήγορα και εύκολα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS