ΑρχικήsecurityΑύξηση των cyber attacks το 2015

Αύξηση των cyber attacks το 2015

Mobile Cyber attacks 2015

Καθώς προχωράμε προς το 2015, δε πρέπει να ξεχνάμε τις μεγάλες cyber attacks, τις παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων και τα κενά ασφαλείας σε μεγάλα δίκτυα, που στιγμάτισαν το τέλος της φετινής χρονιάς. Σύμφωνα με έκθεση της Symantec, οι επιθέσεις αυτές θα αυξηθούν και θα γίνουν πιο επικίνδυνες τη νέα χρονιά.

Δε μπορούμε να ξεχάσουμε περιστατικά όπως το ShellShock, αλλά και το Poodle bug, που προκάλεσε μεγάλο πρόβλημα στη Silicon Valley, νωρίτερα μέσα στο έτος. Η Symantec προειδοποιεί ότι και το 2015 θα είναι έτσι και πιο επικίνδυνο σε τέτοια θέματα, αφού η τεχνολογία όλο και εξελίσσεται και το ίδιο κάνουν και οι hackers.

Σε αυτό φυσικά μεγάλο ρόλο παίζει και θα παίξει ακόμη περισσότερο αυτό που ονομάζουμε Internet of Things. Με τόσες συσκευές συνέχεια συνδεδεμένες με δίκτυα, από smartphones μέχρι ψυγεία, οι hackers έχουν ένα τεράστιο πεδίο δράσης και όπως αναφέρεται κάθε συσκευή έχει και το δικό της τρωτό σημείο.

Η Symantec, προειδοποιεί για τις συναλλαγές μέσω κινητών τηλεφώνων , τις οικιακές συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο Internet αλλά και τα Cloud Storage sites, τρείς κατηγορίες στις οποίες αναμένεται και η μεγαλύτερη αύξηση της εγκληματικότητας στο Internet.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS