ΑρχικήsecurityΟ Chrome προειδοποιεί για Browser Hijacking

Ο Chrome προειδοποιεί για Browser Hijacking

browser hijacking

Η Google, είναι μία από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες, που συνεχώς προσπαθεί να κρατήσει τα προϊόντα της, πιο ισχυρά και ασφαλή, ώστε να είναι και οι χρήστες αυτών ασφαλείς. Η εταιρεία τελευταίως ασχολείται με το πώς θα αποκλείσει το Browser Hijacking.

Η εταιρεία τιμά τους κυνηγούς ευπαθειών που συμμετέχουν στο πλαίσιο του προγράμματος Bug bounty και προσφέρει επίσης ένα τεράστιο ποσό ως ανταμοιβή στους hacker του «Pwnium» hacking competition, για την εύρεση κρίσιμων ευπαθειών.

Ο Google Chrome browser, το δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης από την οικογένεια προϊόντων Google, έχει αποκτήσει ένα νέο χαρακτηριστικό γνώρισμα και πλέον θα προειδοποιεί τον χρήστη, κάθε φορά που οι ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης αλλάξουν από οποιοδήποτε κακόβουλο λογισμικό.

Η τροποποίηση των ρυθμίσεων του προγράμματος περιήγησης, και ο όρος “Browser Hijacking”, χρησιμοποιείται όταν οι αλλαγές πραγματοποιούνται χωρίς την άδεια του χρήστη. Σε αυτή τη περίπτωση η υπάρχουσα αρχική σελίδα, μπορεί να αντικατασταθεί με μια σελίδα σφάλματος ή με μια σελίδα αναζήτησης, άλλη από αυτή του χρήστη. Αυτές χρησιμοποιούνται για να ανακατευθύνουν το θύμα σε μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα, με σκοπό την αύξηση των εσόδων, αυτών που βρίσκονται πίσω από αυτό, από διαφημίσεις, Click jacking και Adware.

Το Browser Hijacking, είναι ένα από τα κορυφαία ζητήματα που αναφέρονται στο φόρουμ του Chrome. Αλλά από τώρα, οι χρήστες θα προτρέπονται να επαναφέρουν την default ρύθμιση του browser, εάν το πρόγραμμα περιήγησης ανιχνεύσει οποιαδήποτε μορφή hijacking.

Οι χρήστες είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τι θα κάνουν και είτε να επαναφέρουν τον browser σε default ρύθμιση, είτε να παρακάμψουν το μήνυμα και να συνεχίσουν.  Το χαρακτηριστικό αυτό του Chrome δεν είναι καινούργιο. Μέχρι τώρα ο χρήστης μπορούσε να επαναφέρει με μη αυτόματο τρόπο όλες τις ρυθμίσεις, plugins, και επεκτάσεις στη προεπιλεγμένη ρύθμιση, μόνο μέσα από τα settings.

Όταν ο χρήστης επαναφέρει το πρόγραμμα περιήγησης, αυτό θα απενεργοποιήσει όλες τις επεκτάσεις, θέματα ή app που είναι εγκατεστημένα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS