ΑρχικήsecurityΑντικλεπτική προστασία smartphones μέσω του CPU από την Qualcomm

Αντικλεπτική προστασία smartphones μέσω του CPU από την Qualcomm

qualcom

Η γνωστή για τους mobile επεξεργαστές της Qualcomm ετοιμάζει μία αντικλεπτική λύση, το SafeSwitch. Το SafeSwitch ενσωματώνεται στο hardware της συσκευής.

Εξάλλου, οι Microsoft και Google πριν από 6 περίπου μήνες είχαν ανακοινώσει ότι, θα προσθέσουν στα mobile λειτουργικά τους το χαρακτηριστικό Kill Switch ώστε κάθε κλεμμένο smartphone να αχρηστεύεται. Η λύση SafeSwitch δείχνει ότι μπορεί να είναι καλύτερη.

Με τις κλοπές να αυξάνονται, οι εταιρείες πρέπει να βρουν τρόπους να διαφυλάξουν τα δεδομένα των χρηστών όταν αυτά πέσουν σε λάθος χέρια.

Με την τεχνολογία SafeSwitch, είναι δυνατή η εύρεση, το κλείδωμα, η διαγραφή και η ανάκτηση δεδομένων από μακρινή απόσταση, ενώ μπορεί να αναγνωρίσει και να αποτρέψει αλλαγή firmware.

Ο πρώτος επεξεργαστής που θα υποστηρίξει το SafeSwitch είναι οSnapdragon 810 που σύντομα θα εμφανιστεί σε πολλές ναυαρχίδες εταιρειών.

Ωστόσο, αυτή η τεχνολογία έχει και την αρνητική της πλευρά, καθώς θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στη συσκευή τόσο οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας όσο και οι κυβερνήσεις.

 Qualcomm

Πηγή: gr.pcmag.com

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS