ΑρχικήsecurityΔιέρρευσαν στοιχεία περισσότερων από 1.800 λογαριασμών του Minecraft

Διέρρευσαν στοιχεία περισσότερων από 1.800 λογαριασμών του Minecraft

Μια λίστα με ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης σε απλό κείμενο, για περισσότερους από 1.800 λογαριασμούς του παιχνιδιού Minecraft διέρρευσε δημοσίως.

Minecraft Leak

Το ειδησεογραφικό site Heise αναφέρει ότι δεν είναι σαφές το πώς συντάχθηκε η βάση δεδομένων, αλλά φαίνεται ότι ορισμένοι από τους χρήστες των οποίων τα στοιχεία διέρρευσαν, είναι από τη Γερμανία.

Η δημοσίευση πληροφορεί επίσης ότι οι κυβερνοεγκληματίες που διέρρευσαν τα διαπιστευτήρια, δημοσίευσαν επίσης αποδείξεις για την εγκυρότητα των λογαριασμών.

Εκτός από το γεγονός ότι τα στοιχεία log-in μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κατεβάσει κάποιος την πλήρη έκδοση του παιχνιδιού (τιμή 23 δολάρια / € 19,95), μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν στο παιχνίδι από οποιονδήποτε χρήστη που μπορεί να ενεργήσει για λογαριασμό του νόμιμου ιδιοκτήτη.

Ωστόσο, με κάθε διαρροή αυτού του είδους προκύπτει ένα πιο σημαντικό ζήτημα, αυτό της επαναληψιμότητας του κωδικού πρόσβασης. Είναι γνωστό γεγονός ότι πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για να συνδεθούν και σε άλλους online λογαριασμούς.

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου γνωρίζουν αυτή την συνήθη αλλά και επισφαλή πρακτική και μάλιστα πολλές φορές δοκιμάζουν τα διαπιστευτήρια για το login που διέρρευσαν και σε άλλους online λογαριασμούς.

Ένα περιστατικό αυτού του είδους έχει πρόσφατα καταγραφεί από τις αεροπορικές εταιρείες United και American. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση της τελευταίας παραβιάστηκαν οι λογαριασμοί περισσότερων από 10.000 πελατών οι οποίοι έχασαν τα miles που είχαν συγκεντρώσει.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS