ΑρχικήinetAmazon Prime: Η Amazon θα παράγει δικές της ταινίες

Amazon Prime: Η Amazon θα παράγει δικές της ταινίες

Amazon Prime

Η Amazon ανακοίνωσε την πρόθεση της για παράγωγη και απόκτηση ταινιών μεγάλου μήκους προκειμένου να της διαθέσει στο Amazon Prime, τέσσερις με οκτώ εβδομάδες μετά το ντεμπούτο τους. Στόχος της είναι η μείωση του χρόνου των 39 με 52 εβδομάδων που διαρκεί συνήθως για τη διάθεση μιας κινηματογραφικής έκδοσης στις υπηρεσίες streaming. Επίσης ανέφερε ότι σχεδιάζει να παράγει 12 ταινίες το χρόνο.

Το νέο μοντέλο θα αποτελέσει πρόκληση όχι μόνο για τη βιομηχανία του θεάματος, της οποίας οι πελάτες έχουν συνηθίσει να περιμένουν αρκετά από την απελευθέρωση μιας ταινίας μέχρι τη διαθεσιμότητα της σε άλλα μέσα, αλλά και στους ανταγωνιστές όπως η γνωστή υπηρεσία streaming Netflix που επίσης παράγει το δικό της πρωτότυπο περιεχόμενο.

Οι ταινίες περιγράφονται από την εταιρεία ως ‘’ανεξάρτητες ταινίες’’ με προϋπολογισμό από 5 – 25 εκατομμύρια δολάρια. Η ανακοίνωση της Amazon σχετικά με το Amazon Prime έρχεται αμέσως μετά τη βράβευση της με Χρυσή Σφαίρα για την τηλεοπτική σειρά Transparent, μιας μαύρης κωμωδίας. Επίσης ο γνωστός σκηνοθέτης Γούντι Άλεν, ήρθε σε συμφωνία με την Amazon προκειμένου να δημιουργήσει την πρώτη τηλεοπτική του σειρά για την εταιρεία.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Amazon, τουλάχιστον τέσσερις σειρές θα κάνουν το ντεμπούτο τους μέσα στο 2015 καθώς και μια παιδική σειρά, εκτός από τη δεύτερη σεζόν της σειράς Transparent.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS