ΑρχικήinetΤο YouTube στρέφεται σε HTML5 ως στάνταρ στο web

Το YouTube στρέφεται σε HTML5 ως στάνταρ στο web

YouTube

Tο YouTube στρέφεται σε HTML5 ως στάνταρ στον default player του, απαλλασσόμενο από το, εν πολλοίς, προβληματικό Flash video format. Αυτό γίνεται πέντε χρόνια μετά από την έναρξη υποστήριξης της HTML5, η οποία πλέον είναι η κύρια επιλογή για το site.

To YouΤube θα χρησιμοποιεί HTML5 για την αναπαραγωγή video σε κάθε σύγχρονο browser, περιλαμβανομένων των Chrome, IE11, Safari 8 και στον Firefox.

Η επιλογή της HTML5 ως default παρέχει μία σειρά από πλεονεκτήματα, που αφορούν το encryption, αλλά και την αποδοτικότερη μετάδοση περιεχομένου live.

Επίσης, η επιλογή της HTML5 δίνει τη δυνατότητα χρήσης μεταβλητού προσαρμοζόμενου bitrate (ABR) και χρήση MediaSource Extensions που κάνουν δυνατό το live streaming σε κονσόλες όπως το PS4 και το Xbox.

Εξάλλου, η HTML5 δίνει τη δυνατότητα ευρύτερης χρήσης της ανοιχτήςκωδικοποίησης VP9 στο video, επιλογή που προσφέρειεξοικονόμηση στο bandwidth κατά 35%, κατά μέσο όρο. Αυτό σημαίνει ότι τα video 4K UHD και ΗD στα 60fps μπορούν να είναι ευκολότερα προσβάσιμα, ενώ η εκκίνηση της αναπαραγωγής μπορεί να είναι κατά 15%-80% ταχύτερη.

Πηγή: gr.pcmag.com

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS