ΑρχικήsecurityΤο Silk Road ενέδωσε στους εκβιασμούς hacker

Το Silk Road ενέδωσε στους εκβιασμούς hacker

silk road

Hackers απέσπασαν χιλιάδες δολάρια από την αγορά Silk Road,  μέσα από απειλές ότι θα επιτεθούν στο site με επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας ή θα εξέθεταν τα τρωτά σημεία της ασφάλειας του, σύμφωνα με μαρτυρία στο περιφερειακό δικαστήριο των Η.Π.Α.

Οι hacker και οι ειδικοί ασφαλείας προέρχονται από πολλές διαφορετικές ομάδες. Από ομάδες White hat που εντοπίζουν τα τρωτά σημεία και διεξάγουν δοκιμές με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας των δικτύων, έως ομάδες Black hat που χρησιμοποιούν τις δεξιότητές τους για προσωπικό κέρδος.

Δεν χρειάζεται πολύ για να συνειδητοποιήσουμε ότι οι παράνομες αγορές, όπως το Silk Road, είναι ευάλωτα στους ίδιους hacker, από τους οποίους οι εταιρείες προσπαθούν να προστατευτούν. Η μόνη διαφορά είναι ότι το ένα είναι από την πλευρά του νόμου που παραχωρεί το δικαίωμα να καλέσει την επιβολή του νόμου. Φυσικά, όταν μια ιστοσελίδα προσφέρει παράνομες υπηρεσίες, οι υπεύθυνοι δεν μπορούν να καλέσουν την αστυνομία για να βοηθήσει σε περιπτώσεις εκβιασμού.

Το Silk Road marketplace, που λειτουργεί στο πλαίσιο του δικτύου Tor, έκλεισε το 2013 από ομοσπονδιακούς πράκτορες.

Ο Ulbricht, που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς είναι ο admin του site με το όνομα “Dread Pirate Roberts”, είναι σε δίκη για εγκληματική επιχείρηση με επιβαρύνσεις που σχετίζονται με την ιστοσελίδα. Οι κατηγορίες εναντίον του 30χρονού Τεξανού περιλαμβάνουν συνωμοσία για διαπράξει hacking και ξέπλυμα χρημάτων, αλλά και πώληση ναρκωτικών. Οι κατήγοροι αναφέρουν ότι φάρμακα αξίας $200 εκατομμυρίων πωλήθηκαν μέσω του δικτυακού τόπου, ήταν επίσης διαθέσιμα για αγορά και μέσω της χρήσης του ψηφιακού νομίσματος Bitcoin.

Ο εναγόμενος έχει δηλώσει μη ένοχος για όλες τις κατηγορίες. Ο Ulbricht, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έφυγε από το site λίγους μήνες αργότερα από τη έναρξη του και παγιδεύτηκε από τον αληθινό “Dread Pirate Roberts”.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει έως 6 εβδομάδες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS