ΑρχικήsecurityΚινδυνεύει το WhatsApp εξαιτίας του WhatsSpy Public

Κινδυνεύει το WhatsApp εξαιτίας του WhatsSpy Public

WhatsApp

Ορισμένες πληροφορίες σχετικές με τη δραστηριότητα του WhatsApp μπορεί να παρακολουθούνται από τρίτους με τη βοήθεια ενός πρόσφατου script, ακόμη και αν έχουν ενεργοποιηθεί οι επιλογές απόκρυψης.

Το script που ονομάζεται WhatsSpy Public, είναι το βοηθητικό πρόγραμμα που λειτουργεί online στο web και μπορεί να εντοπίζει τις κινήσεις ενός χρήστη WhatsApp και να τις προβάλει σε ένα ταμπλό γεγονότων σε χρονοδιάγραμμα. Επιπλέον, οι δραστηριότητες των χρηστών μπορεί να συγκριθούν μεταξύ τους.

Το script αυτό έχει δημιουργηθεί από τον Maikel Zweerink, ο οποίος άρχισε να εργάζεται σε αυτό για χόμπι. Βρήκε ότι ορισμένα από τα μηνύματα που έστειλε από το  app μπορούσαν να υποκλαπούν από οποιονδήποτε, και τα στοιχεία περιλαμβάνουν την τρέχουσα κατάσταση (online/offline, άσχετα τη ρύθμιση μυστικότητας για «κανένας») ενός χρήστη, την αλλαγή των εικόνων του προφίλ, την τροποποίηση των ρυθμίσεων απορρήτου και των μηνυμάτων κατάστασης.

Τα δεδομένα που συλλέγονται προσφέρουν μια καλή εικόνα για το χρονικό διάστημα που ένας χρήστης είναι διαθέσιμος στο WhatsApp, με τα logs να δείχνουν την ακριβή στιγμή που αρχίζει να χρησιμοποιεί την υπηρεσία, αλλά και όταν αποσυνδέεται από αυτή.

Η ενεργοποίηση των ρυθμίσεων απορρήτου για τα μηνύματα κατάστασης και την εικόνα του προφίλ, καταγράφονται επίσης από το WhatsSpy Public.

O developer πρόσθεσε ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση για εκμετάλλευση της εφαρμογής.  και ότι η προστασία των μηνυμάτων στην app, ήταν από την αρχή σε κίνδυνο, από τη κατασκευή της.

Θέματα απορρήτου έχουν απασχολήσει το WhatsApp για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πρόσφατα, ο 17χρονος Indrajeet Bhuyan, ανακάλυψε ότι οι εικόνες που χρησιμοποιούνται από τη κινητή συσκευή και στη συνέχεια διαγράφονται, μπορούσαν να είναι ακόμη ορατές στην online έκδοση της υπηρεσίας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS