ΑρχικήinetΠρώτη ποινή φυλάκισης για την υπόθεση πειρατείας του Megaupload

Πρώτη ποινή φυλάκισης για την υπόθεση πειρατείας του Megaupload

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέδωσε κατηγορίες για πειρατεία σε βάρος των διαχειριστών του Megaupload πριν από τρία χρόνια, αλλά τώρα επιβάλλει πραγματικές καταδίκες.

Megaupload πειρατεία Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέδωσε κατηγορίες για πειρατεία σε βάρος των διαχειριστών του MegaupΙοad πριν από τρία χρόνια, αλλά φαίνεται ότι αυτές οι προσπάθειες τώρα οδηγούν σε πραγματικές καταδίκες. Ο προγραμματιστής Andrus Nõmm ομολόγησε την ενοχή του για τις κατηγορίες ότι βοήθησε διαπράξει παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων από αναπτύσσοντας ένα site για την ανταλλαγή πειρατικών αρχείων. Καταδικάστηκε σε έναν χρόνο φυλάκισης, καταδίκη η οποία λαμβάνει υπόψη τόσο τον ρόλο του στο MegaupΙοad όσο και την προθυμία του να ομολογήσει.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έσπευσε να ισχυριστεί ότι αποτελεί μια νίκη κατά του «Mega Conspiracy», που υποτίθεται ότι στέρησε από τους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων ποσό που ανέρχεται στα 400.000.000 δολάρια. Ωστόσο, η πραγματικότητα δεν είναι τόσο “όμορφη”. Σύμφωνα με τον ιδρυτή του Megaupload Kim Dotcom, ο Nõmm κάνει ένσταση για τα “3 χρόνια κατάχρησης από το Υπουργείο Δικαιοσύνης” ζητώντας “να συνεχίσει τη ζωή του”, η οποία περιλαμβάνει ένα γιο. Ακόμα και αν ο Nõmm αξίζει τιμωρία, η κυβέρνηση “κέρδισε” μόνο επειδή ο Nõmm σταμάτησε να αγωνίζεται και μάλλον θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος μέχρι οι ομοσπονδιακοί να βάλουν στη φυλακή τους Megauplοaders οι οποίοι αρνούνται να παραδοθούν.

Kim Dotcom

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS