ΑρχικήinetO Πρόεδρος Obama πιστεύει στην ισχυρή κρυπτογράφηση

O Πρόεδρος Obama πιστεύει στην ισχυρή κρυπτογράφηση

Ο Πρόεδρος Obama δήλωσε σε συνέντευξή του ότι πιστεύει στην ισχυρή κρυπτογράφηση.

President Obama

Ενώ οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου, ιδίως εκείνες που προσβλέπουν περισσότερο στον έλεγχο των δεδομένων των χρηστών, υποστηρίζουν την ανάγκη να έχουν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες, ο Πρόεδρος Obama δήλωσε σε συνέντευξή του ότι πιστεύει στην ισχυρή κρυπτογράφηση.

Εξήγησε ότι το ζήτημα της προστασίας της ιδιωτικής ζωής σε σχέση με την ασφάλεια είναι ένα περίπλοκο ζήτημα που συνοδεύεται από συμβιβασμούς σχετικά με την ασφάλεια.

Οι κολοσσοί της τεχνολογίας, από τη μία πλευρά, υλοποίησαν την προστασία της ιδιωτικής ζωής των πελατών και έκλεισαν την πόρτα που χρησιμοποιείται από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) για τη μαζική συλλογή των στοιχείων τους, ενώ από την άλλη, η NSA λέει ότι η δραστηριότητα αυτή ήταν απαραίτητη για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

“Κλίνω μάλλον περαιτέρω στην πλευρά της ισχυρής κρυπτογράφησης”, είπε ο Οbama σε μια συνέντευξη.

Ο Πρόεδρος υποστήριξε ότι το ευρύ κοινό θα μπορούσε να αποδώσει στις αρχές του νόμου την ευθύνη να μην ακολουθήσουν ένα στοιχείο λόγω των τεχνικών ζητημάτων, όπως η κρυπτογράφηση.

Καμία αναφορά δεν έγινε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στην περίπτωση όπου η κρυπτογράφηση κάνει την έρευνα πιο δύσκολη.

Ωστόσο, ένας οργανισμός με πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με μια πιθανή μελλοντική επίθεση και που παραλείπει να εντοπίσει τα στοιχεία προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο περιστατικό, δεν είναι ανήκουστο φαινόμενο.

Ο Οbama ανέφερε πως κατάλαβε ότι οι ανάγκες και των δύο πλευρών ήταν πραγματικές και ότι η ιδιωτική επικοινωνία δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο. “Δεν υπάρχει σενάριο στο οποίο να μην θέλουμε πραγματικά ισχυρή κρυπτογράφηση”, είπε ο Πρόεδρος.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS