ΑρχικήsecurityAntivirus software εναντίον νέων απειλών

Antivirus software εναντίον νέων απειλών

Antivirus

Είναι γνωστό ότι τα περισσότερα antivirus software δεν ανιχνεύουν όλα τα κακόβουλα script και άλλες απειλές όπως θα έπρεπε, αφήνοντας περιθώριο για μόλυνση των υπολογιστών, αλλά και παρακινώντας εταιρείες να κοιτάξουν πιο βαθιά στο πρόβλημα για περισσότερο αποτελεσματικές λύσεις στο θέμα της online ασφάλειας.

Η ασφάλεια του χρήστη στο διαδικτύου ενάντια σε μια απειλή από μια μόλυνση από ιό είναι ανάλογη με τη χρήση που κάνει στον υπολογιστή του. Ένας υπολογιστής με σύνδεση στο internet είναι σίγουρα ευκολότερος στόχος για τις απειλές, σε σύγκριση με έναν υπολογιστή που χρησιμοποιείται απλά για off-line jobs. Από την άλλη πλευρά, ένας υπολογιστής που ενημερώνεται τακτικά με ενημερώσεις ασφαλείας είναι σίγουρα πιο ασφαλής από ένα μη ενημερωμένο υπολογιστή.

Πρόσφατα, το ανεξάρτητο Ινστιτούτο AV-Test εξέδωσε μια ανάλυση όπου καταγράφονται 143 εκατομμύρια νέα δείγματα malware το 2014 και 12 εκατομμύρια νέες παραλλαγές τους, ανά μήνα.

Οι υπολογιστές που έχουν λειτουργικό σύστημα, όπως τα Windows, είναι πιο ελκυστικά για τους ιούς. Αυτό συμβαίνει συνήθως επειδή οι περισσότεροι χρήστες των Windows χρησιμοποιούν τον υπολογιστή τους ως διαχειριστές, ως εκ τούτου, έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν ρυθμίσεις στο λειτουργικό σύστημα. Αποτέλεσμα αυτής της δράσης, είναι το κακόβουλο λογισμικό να παίρνει την άδεια να εκτελεί αλλαγές στο σύστημα από μόνο του. Όσο προσεκτικοί και αν είναι οι χρήστες, δεν είναι αδύνατο ο υπολογιστής να μολυνθεί από έναν ιό.

Πέρυσι, οι ερευνητές malware από το Lastline Labs έκαναν μια μελέτη με βάση την ταχύτητα των antivirus ως προς την ανίχνευση για τα νέα είδη των απειλών. Η έρευνα έδειξε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των νέων απειλών δεν ήταν σε θέση να ανιχνευθεί από τα λογισμικά προστασίας από ιούς. Το γεγονός αυτό δεν οφείλεται σε έλλειψη πείρας των ερευνητών, και σίγουρα όχι σε κάποια  «αδυναμία» που έχουν τα antivirus. Σίγουρα βασίζεται στο γεγονός ότι ο αριθμός και ο ρυθμός που δημιουργούνται τα νέα είδη malware είναι πιο γρήγορος από αυτό που μπορούν να διαχειριστούν τα προγράμματα αυτά.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS