ΑρχικήinetBελτίωση της περίθαλψης των ασθενών με καρκίνο μέσω cloud

Bελτίωση της περίθαλψης των ασθενών με καρκίνο μέσω cloud

Bελτίωση της περίθαλψης των ασθενών με καρκίνο

Η πλατφόρμα SAP HANA θα παρέχει στους γιατρούς ολοκληρωμένα στοιχεία των ασθενών σε πραγματικό χρόνο και θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία ενός εθνικού μητρώου καρκίνου

Πρόσβαση στην πλατφόρμα HANA της SAP αποκτά η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ετσι, μέσω Cloud, θα μπορεί να αναπτυχθεί μεθοδολογία για την καλύτερη διάγνωση και τη θεραπεία των ασθενών με καρκίνο, βασισμένη σε επεξεργασμένα στοιχεία πολλαπλών ειδικοτήτων σε πραγματικό χρόνο.

Επιπλέον, θα χρησιμοποιηθεί για την ανάκτηση και την επεξεργασία των σχετικών διοικητικών δεδομένων, καθώς και ερευνητικών εργασιών και εκπαίδευσης.

«Είναι ένα τέλειο εργαλείο για να σπάσει τα silos μεταξύ των υφιστάμενων βάσεων δεδομένων σε διαφορετικά τμήματα της Ιατρικής Σχολής μας», δήλωσε ο καθηγητής Ευάγγελος Γεωργίου, επικεφαλής του τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. «Τα αναμενόμενα αποτελέσματα της πιλοτικής αυτής μελέτης θα πρέπει να παρέχουν στον ογκολόγο, ολοκληρωμένα στοιχεία των ασθενών με καρκίνο σε πραγματικό χρόνο, έτσι ώστε να επιταχυνθεί η διάγνωση και η θεραπεία της ασθένειας. Αυτό θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει στη δημιουργία ενός εθνικού μητρώου καρκίνου».

«Το εγχείρημα αυτό, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του συνδυασμού ιατρικών πληροφοριών και τεχνογνωσίας με την καινοτόμο χρήση της τεχνολογίας», σχολίασε ο Μάνος Ραπτόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της SAP για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα και διευθυντής λειτουργιών για Νότια Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών θα αξιοποιήσει το SAP HANA για τη βελτίωση της περίθαλψης των ασθενών με καρκίνο. Το πιλοτικό αυτό έργο θα μπορούσε να έχει μεγάλη επίδραση και να προσφέρει ιδιαίτερα στοχευμένες, εξατομικευμένες θεραπείες σε ασθενείς με καρκίνο στην Ελλάδα».

Η SAP ιδρύθηκε το 1972 και αποτελεί κορυφαίο πάροχο λύσεων και εφαρμογών επιχειρησιακού λογισμικού. Σύμφωνα με τη συνολική κεφαλαιοποίηση στη χρηματιστηριακή αγορά, η SAP είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής software στον κόσμο με πάνω από 230.000 πελάτες σε περισσότερες από 180 χώρες.

Πηγή: protothema.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS