ΑρχικήsecurityΕπιχείρηση της Europol θέτει εκτός λειτουργίας το botnet RAMNIT

Επιχείρηση της Europol θέτει εκτός λειτουργίας το botnet RAMNIT

europolΗ ομάδα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της Europol «έριξε» το botnet RAMNIT, το οποία είχε μολύνει 3.2 εκατομμύρια υπολογιστές σε όλο τον κόσμο.

Η ομάδα της NCA (National Crime Agency) συνεργάστηκε με τα αντίστοιχα τμήματα στην Ολλανδία, την Ιταλία και τη Γερμανία για να κλείσει τους διακομιστές διοίκησης και ελέγχου που χρησιμοποιούσε το botnet.

Το RAMNIT ήταν υπεύθυνο για την εξάπλωση malware μέσω φαινομενικά αθώων links που αποστέλλονταν με phishing emails ή ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Χρησιμοποιήθηκε από τους απαταιώνες κυρίως για να υποκλέπτουν χρήματα από που ιδιοκτήτες ήταν χρήστες των Windows.

«Αυτό το κακόβουλο λογισμικό δίνει ουσιαστικά στους εγκληματίες ένα backdoor ώστε να μπορούν να πάρουν τον έλεγχο του υπολογιστή σας, να έχουν πρόσβαση στις εικόνες σας, τους κωδικούς πρόσβασης σας ή άλλα προσωπικά δεδομένα. Το χρησιμοποιούν ακόμα για να κυκλοφορούν περαιτέρω μηνύματα spam ή να ξεκινήσουν παράνομες επιθέσεις σε άλλες ιστοσελίδες,» δήλωσε ο Steve Pye της NCA.

Σήμερα πραγματοποιείται ανάλυση στους διακομιστές και η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, αναφέρει η NCA. Να αναφέρουμε ότι Europol ειδοποιήθηκε για την ύπαρξη του RAMNIT από την Microsoft.

Πηγή: secnews.gr

Script>Alert
Script>Alerthttps://www.secnews.gr
We are all Edward Snowden.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS