ΑρχικήinetFacebook: Στη μάχη για την πρόληψη των αυτοκτονιών

Facebook: Στη μάχη για την πρόληψη των αυτοκτονιών

Facebook
Το Facebook θα αξιολογεί την αναφορά πιθανής αυτοκτονικής τάσης του μέλου της και την επόμενη φορά που θα μπει στην υπηρεσία ο συντάκτης του post θα βλέπει προτάσεις για βοήθεια

 

Το διαδικτυακό στέκι όπου συγκεντρώνονται καθημερινά εκατομμύρια άνθρωποι, περιτριγυρισμένοι από τους «φίλους» τους, εξοπλίζεται με εργαλεία για να μπορούν να αποτραπούν οι απόπειρες αυτοκτονίας που ενδεχομένως προμηνύουν τα post. Τα μέλη του Facebοοk στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούν να αναφέρουν στην υπηρεσία τα δημοσιεύματα που υποδηλώνουν απόγνωση, να ειδοποιήσουν σχετικά φίλους ή ακόμα και εξειδικευμένα κέντρα για βοήθεια, ανακοινώθηκε σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην έδρα της εταιρείας.

Η εταιρεία συνεργάστηκε με την Forefront: Innovations in Suicide Prevention, έναν οργανισμό που εδρεύει στο School of Social Work στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον.

Σκοπός της συνεργασίας τους, να αναπτύξουν έναν μηχανισμό που θα δίνει την δυνατότητα σε οποιονδήποτε φίλο βλέπει ένα post αυτοκτονίας να κάνει δραστικά κάτι γι’αυτό: από το να στείλει ένα μήνυμα  για να δείξει ενδιαφέρον, να προωθήσει το αινιγματικό post σε κάποιον άλλο φίλο ή συγγενή, να καλέσει βοήθεια ή να επικοινωνήσει με συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Το Facebοοk θα αξιολογεί την αναφορά πιθανής αυτοκτονικής τάσης του μέλου της και την επόμενη φορά που θα μπει στην υπηρεσία ο συντάκτης του post θα βλέπει προτάσεις για βοήθεια, ακόμα και βίντεο από τον οργανισμό Now Matters Now, με σκοπό να τον αποτρέψουν από την αυτοκτονία. Μάλιστα, οι ερευνητές απευθύνθηκαν σε ανθρώπους που έχουν επιχειρήσει να αυτοκτονήσουν για να αξιολογούν το σύστημα πριν υιοθετηθεί επισήμως από το Facebοοk.

Πηγή: tech.in.gr

Script>Alert
Script>Alerthttps://www.secnews.gr
We are all Edward Snowden.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS