ΑρχικήsecurityOpen Whisper Systems:δωρεάν κρυπτογραφημένα μηνύματα για Android & iOS

Open Whisper Systems:δωρεάν κρυπτογραφημένα μηνύματα για Android & iOS

Κυκλοφόρησε η δεύτερη εκδοχή του Signal, του Open Whisper Systems, για end-to-end κρυπτογραφημένη επικοινωνία που προσθέτει υποστήριξη για ιδιωτικά μηνύματα με Android clients.

Open Whisper Systems Free Encrypted Messages
Το Open Whisper Systems ιδρύθηκε το 2013 και δημιουργήθηκε από τον Moxie Marlinspike, πρώην επικεφαλής της ασφάλειας στο Twitter, και είναι ένα έργο ανοικτού πηγαίου κώδικα με μια μεγάλη κοινότητα. Οι προσπάθειες για την ανάπτυξη ιδιωτικών εφαρμογών επικοινωνίας στηρίζονται από δωρεές και επιχορηγήσεις.

Το Signal 2.0 περιλαμβάνει cross-platform κρυπτογραφημένη επικοινωνία, προσθέτοντας υποστήριξη για την εφαρμογή μηνυμάτων TextSecure για συσκευές Android, το οποίο διαθέτει περισσότερα από 500.000 εγκαταστάσεις. Η ανταλλαγή μηνυμάτων είναι εντελώς δωρεάν, καθώς δεν βασίζονται σε SMS και MMS.

Με τη γεφύρωση των δύο εφαρμογών, το Open Whisper Systems προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να ανταλλάξουν μηνύματα κειμένου και βίντεο με ένα ιδιωτικό τρόπο, ενώ οι πληροφορίες κρυπτογραφούνται και αποκρυπτογραφούνται τοπικά με το κλειδί που αποθηκεύονται μόνο στη συσκευή.

Ως εκ τούτου, η αποκρυπτογράφηση των πληροφοριών κατά τη μεταφορά θα ήταν δυνατή μόνο εάν υποκλαπούν οι αλγόριθμοι κρυπτογράφησης. Το πρωτόκολλο TextSecure βασίζεται σε Curve25519, AES-256 και HMAC-SHA256, που ενσωματώνονται σε πολλές άλλες εφαρμογές και θεωρούνται ασφαλείς αλγορίθμοι κρυπτογράφησης.

Η προστασία της ιδιωτικότητας των συνομιλιών και στο Signal και το TextSecure εξασφαλίζεται μέσω του perfect forward secrecy, μια λειτουργία της κρυπτογραφίας δημόσιου κλειδιού που επιτρέπει την παραγωγή μοναδικού, προσωρινού κλειδιού για την κρυπτογράφηση κάθε μηνύματος. Με αυτό τον τρόπο, αν κάποιο από τα κλειδιά εκτεθεί, ο εισβολέας θα έχει πρόσβαση μόνο σε λίγες γραμμές κειμένου, αλλά όχι σε ολόκληρη την συνομιλία.

Το Signal δεν απαιτεί από τους χρήστες να συνδεθούν και χρησιμοποιεί τον αριθμό τηλεφώνου που έχει εκχωρηθεί στη συσκευή και το διαθέσιμο κατάλογο διευθύνσεων.

Η δεύτερη έκδοση του app είναι επίσης συμβατή με το RedPhone, ένα Android app που δημιουργήθηκε από τους ίδιους προγραμματιστές του Open Whisper Systems, η οποία επικεντρώνεται σε κρυπτογραφημένη φωνητικές κλήσεις.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS