ΑρχικήinetΓιατί δεν θα αγοράσω το Apple Watch

Γιατί δεν θα αγοράσω το Apple Watch

Γιατί όχι Apple Watch; Η πρώτη έκδοση του iPhone κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2007, με τετραπλή ζώνη (quad band) και τεχνολογία EDGE. Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του, τον Ιούλιο του 2008, κυκλοφόρησε το iPhone δεύτερης γενιάς, το iPhone 3G, που υποστήριζε 3G, σε 22 χώρες, ενώ αργότερα ξεπέρασε τις 80. Μετά ήρθε το iPhone 3GS, που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2009 σε Αμερική και Ευρώπη.
Στις 24 Ιουλίου 2010 ο CEO της Apple ανακοίνωσε την τέταρτη γενιά του iPhone με ονομασία iPhone 4. Τον Φεβρουάριο του 2011 βγήκε στην κυκλοφορία το iPhone 4s, το τελευταίο iPhone που παρουσίασε ο CEO της Apple, Steve Jobs.
Στις 2 Νοεμβρίου 2012 κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το iPhone 5, μετά το 5s και 5c τον Νοέμβριο του 2013, ενώ στις 9 Σεπτεμβρίου 2014 κυκλοφόρησε το iPhone 6 και iPhone 6 Plus.

Η φιλοσοφία της Apple, δείχνει να είναι μια high-end τηλεφωνική συσκευή κάθε χρόνο. Τα 2 τελευταία χρόνια μας δίνει 2 συσκευές το χρόνο, ενώ φέτος παρουσίασε 3 συσκευές (iPhone 6, iPhone 6 Plus και Apple Watch), εκτός των iMac Retina 5K, Macbook Air, iPad, iPad Mini κλπ.

Όλες οι συσκευές φυσικά εξαφανίζονται από τα ράφια σαν ζεστά κέικ, από πεινασμένους geeks τεχνολογίας και Apple fanboys, που έχουν να υπερηφανεύονται επιδεικνύοντας για το τελευταίο απόκτημα τους.jobs Apple Watch

Η λογική της εταιρείας είναι απλή. Ακολουθεί πιστά τον νόμο προσφοράς και ζήτησης, καταφέρνοντας να κρατάει τους πελάτες της, πάντα σε ένα ντελίριο. Προσφέρω και αγοράζουν και για να αγοράσουν προσπαθώ να παράγω ποιοτικά προϊόντα.
Εδώ σταματάει όμως η λογική των περισσοτέρων.
Αν δεν αγοράζουν τι κάνουμε αναρωτιούνται οι εγκέφαλοι στρατηγικής της εταιρείας.

Απλό. Αναβαθμίσεις στο iOS, ή στο MacOS. Αναβαθμίσεις που για να λειτουργήσουν απαιτούν και αναβάθμιση του hardware. Για παράδειγμα, το iOS 8 και οι παλαιότερες συσκευές της εταιρείας. Δοκιμάστε να εγκαταστήσετε το iOS 8 σε ένα iPhone 4S. Μην το κάνετε, γιατί δεν θα μπορείτε να γυρίσετε πίσω.
Η συσκευή θα σέρνεται και θα αρχίσετε να σκέφτεστε πολύ σοβαρά την αναβάθμιση της. Η Apple όμως αναφέρει ότι το iOS 8 μπορεί να εγκατασταθεί σε συσκευές iPhone 4S.

Αν είστε όμως από αυτούς που δεν τσιμπάνε και συνεχίζετε να τρέχετε το παλιό σας iPhone με μια παλαιότερη έκδοση, η Apple ρίχνει άλλο δόλωμα στη γυάλα με τα χρυσόψαρα.
apple watch

Το Apple Watch είναι εδώ κυρίες και κύριοι. Και μάλιστα η πρώτη διαφήμιση του Apple Watch κυκλοφόρησε μέσω περιοδικού μόδας. Αναζήτηση νέας ιδέας, νέου marketing plan, νέων κορόιδων.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, το Apple Watch είναι κόσμημα, και η τεχνολογία του είναι πολύ υψηλή, συγκρίνοντας το με άλλα που κυκλοφορούν στην αγορά.

Όμως δεν θα πάρω. Δεν θα το πάρω για μένα. Δεν θα μου δώσει κάτι επιπλέον. Δεν επιθυμώ να είμαι από αυτούς που πέφτουν στην παγίδα.
Οι διαφημίσεις είναι σχεδιασμένες για ένα καταναλωτικό κοινό που θέλει να δείξει ότι υπάρχει. Που έχει ανάγκη να δείξει ότι υπάρχει, χωρίς όμως να υπάρχει. Τι εννοεί ο συγγραφέας;
Δεν θέλω να επιδείξω τον εαυτό μου βάζοντας τον πίσω από ένα ρολόι που δεν χρειάζομαι.

Αλήθεια εσείς χρειάζεστε το Apple Watch; Μήπως είναι πλεονασμός; E-mail, κοινωνικά δίκτυα, αποστολή μηνυμάτων, όλα είναι εφικτά από ένα κινητό που έτσι και αλλιώς υπάρχει στη τσέπη μας.

Προσωπικά δεν θέλω ένα ρολόι για όλα αυτά, που έτσι και αλλιώς θα πρέπει να το βγάζω για να το βάζω για φόρτιση κάθε 18 ώρες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS