ΑρχικήsecurityHacker διέγραψε όλα τα clips ενός διάσημου Viner

Hacker διέγραψε όλα τα clips ενός διάσημου Viner

Άγνωστος πήρε τον έλεγχο του λογαριασμού του Viner, Ben Phillips, και διέγραψε όλα τα διαθέσιμα clips.

Famous Viner-Clips Deleted by Hacker
Ο Phillips, 22 ετών, μπορεί να θεωρηθεί πολύ διάσημος Viner, καθώς το προφίλ του ακολουθείται από 1,3 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ η τρέχουσα μέτρηση loop είναι περισσότερο από 287 εκατομμύρια. Το Loop μετρά κάθε φορά που αναπαράγεται ένα βίντεο Vine.

Το περιστατικό συνέβη μόλις λίγες ημέρες αφότου ο χρήστης αποκάλυψε ότι κέρδισε χιλιάδες λίρες από τα αποσπάσματα βίντεο που δημοσίευσε.

Αφού προσέλκυσε ένα μεγάλο αριθμό από followers, προσεγγίστηκε από διαφορετικές εταιρείες που ήθελαν τα προϊόντα τους να προωθούνται μέσω των vines του.

Ένα από τα συμβόλαιά του ήταν με τη Ford, η οποία κατέβαλε περίπου ₤ 12.000 / € 16.800 / $ 18.000 για ένα βίντεο έξι δευτερολέπτων. Ο Phillips λέει ότι αυτό συνέβη τη στιγμή που απέκτησε ένα εκατομμύριο followers και ότι πληρωνόταν ακόμα περισσότερο για άλλα clips.

Μιλώντας στο BBC για την παραβίαση, ο Phillips λέει ότι δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει πώς συνέβησαν όλα, δεδομένου ότι οι κωδικοί πρόσβασης αλλάζουν σε εβδομαδιαία βάση και ότι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για το log-in ήταν “generic”, γεγονός που κάνει δύσκολο για κάποιον να μαντέψει τα διαπιστευτήρια.

Ωστόσο, ο Phillips δεν ήταν σαφής στο κατά πόσον ο λογαριασμός του επωφελούνταν από έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) που αυξάνει την ασφάλεια.

Ο εισβολέας δεν θα χρειαστεί να μαντέψει τα δεδομένα πρόσβασης όταν μια καλά σχεδιασμένη σελίδα phishing θα μπορούσε να οδηγήσει τον κάτοχο να αποκαλύψει αυτές τις πληροφορίες. Σε συνδυασμό με την έλλειψη του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων, η επιτυχία του εγχειρήματος είναι βέβαιη.

Ο νεαρός Viner έχει έρθει σε επαφή με το Vine σχετικά με τη δυνατότητα της αποκατάστασης του περιεχομένου του. Σε ένα tweet την Τρίτη, είπε ότι ήταν βέβαιος ότι η εταιρεία θα επαναφέρει τα clips. Διαφορετικά, θα πρέπει να κάνει μια νέα αρχή.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS