ΑρχικήinetΤέλος στο «Revenge Porn» επιχειρεί να βάλει το Twitter

Τέλος στο «Revenge Porn» επιχειρεί να βάλει το Twitter

Το Twitter, η δημοφιλής υπηρεσία δημόσιας ανταλλαγής σύντομων μηνυμάτων, βίντεο και εικόνων, θα δέχεται στο εξής καταγγελίες για την αθέμιτη δημοσίευση φωτογραφιών από τις προσωπικές τους στιγμές των χρηστών της. Λίγο νωρίτερα, το επίσης δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Reddit υιοθέτησε ανάλογους κανόνες.

Twitter
Τέλος στην «εκδίκηση με δημοσίευση γυμνού» προσπαθεί να βάλει το κοινωνικό δίκτυο

 

Συγκεκριμένα, η νέα πολιτική του Twitter προβλέπει ότι δεν επιτρέπεται η δημοσίευση φωτογραφιών ή βίντεο από ιδιωτικές στιγμές του υποκειμένου χωρίς την συγκατάθεσή του.

Οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν άμεσα σχετική καταγγελία στο κοινωνικό δίκτυο. Η υπηρεσία αφού εξετάσει την καταγγελία, λάβει σαφή δήλωση ότι στο post εμφανίζεται ο χρήστης που υπέβαλλε την καταγγελία και ότι η δημοσίευση έγινε χωρίς την συγκατάθεσή του, θα αποκρύπτει το επίμαχο περιεχόμενο από τη δημόσια θέα και θα κλειδώνει τον λογαριασμό του χρήστη που παραβιάζει τον νέο κανόνα -εντούτοις, θα έχουν την δυνατότητα να αντικρούσουν τον ισχυρισμό. Πριν χρησιμοποιήσουν εκ νέου την υπηρεσία, οι χρήστες αυτοί θα καλούνται να διαγράψουν το προσβλητικό περιεχόμενο. Όσοι δημοσιεύουν τέτοιο περιεχόμενο με την πρόθεση να προσβάλλουν θα αποκλείονται από την υπηρεσία.

Η εταιρεία δηλώνει έτοιμη να εξετάζει «σε εύλογο χρόνο» όλες τις καταγγελίες. Πάντως, ο επικεφαλής του Twitter έχει αναγνωρίσει ότι υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα στην υπηρεσία – τα troll. «Το φταίξιμο είναι δικό μου», φέρεται να έχει γράψει σε εσωτερικό memo που βρέθηκε στα χέρια του Verge, «και θα διαθέσω όλους τους απαραίτητους πόρους για να εργαστεί αποδοτικά η ομάδα που θα επιλύσει το πρόβλημα, έγραψε σε μήνυμά του προς τους υπαλλήλους της εταιρείας τον Φεβρουάριο.

Πηγή: tech.in.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS