ΑρχικήinetΤο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ τερματίζει τη λειτουργία δικτύου του

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ τερματίζει τη λειτουργία δικτύου του

Το κύριο unclassified δίκτυο υπολογιστών στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αποσυνδέθηκε προσωρινά για να καταστεί δυνατή η εφαρμογή καλύτερων λύσεων ασφαλείας.

Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ
Η προσπάθεια ξεκίνησε την Παρασκευή και απασχολεί ειδικούς σε θέματα ασφάλειας από άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες καθώς και από ιδιωτικές εταιρείες.

Παρά το γεγονός ότι το Υπoυργείο αρνείται κάθε παραβίαση στην υποδομή του, φήμες στα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η τρέχουσα ενέργεια είναι αποτέλεσμα μιας μόλυνσης malware από Ρώσους χάκερς.

“Δεν υπήρξε καμία παραβίαση στα διαβαθμισμένα συστήματα του Υπoυργείου, ούτε στα κύρια οικονομικά, προξενικά ή human resources συστήματά μας», ανέφερε σε επίσημη δήλωση την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Υπουργείου, Jen Psaki.

Επιπλέον, η ανακοίνωση τονίζει το γεγονός ότι η διακοπή λειτουργίας αποτελεί μέρος μιας σχεδιασμένης διαδικασίας συντήρησης. Στόχος είναι η εφαρμογή μιας στρατηγικής για τη μακροπρόθεσμη προστασία των δεδομένων στα συστήματα του Υπoυργείου.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Υπoυργείο λαμβάνει τέτοια μέτρα. Τον Νοέμβριο, ένα σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τέθηκε εκτός λειτουργίας για πρώτη φορά.

Εκείνη την εποχή, το Associated Press έλαβε πληροφορίες από επίσημη πηγή ότι ύποπτη δραστηριότητα είχε καταγραφεί στο σύστημα, περίπου την ίδια περίοδο που καταγράφηκε περιστατικό στο Λευκό Οίκο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS