ΑρχικήinetCortana, γραμματέας σε Android, iPhone και iPad

Cortana, γραμματέας σε Android, iPhone και iPad

cortanaΤον ρόλο γραμματέα φέρεται έτοιμη να αναλάβει η Cortana, όχι μόνο σε smartphone, tablet και PC με Windows αλλά και σε εκείνα με Android και iOS, σε μια προσπάθεια να αποκαθηλώσει το Google Now και το Siri αντίστοιχα, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, επικαλούμενο κύκλους προσκείμενους στην εταιρεία.

Η Cortana θα καταστεί διαθέσιμη ως ξεχωριστό app για iOS και Android, μετά την διάθεσή της στα Windows 10, αναφέρει το δημοσίευμα.

Αν και η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται επισήμως από την Microsoft, το Reuters αναφέρεται στους εντατικούς ρυθμούς που λειτουργεί την περίοδο αυτή η ομάδα της Microsoft Research και όσων συμμετέχουν στο “πρότζεκτ Αϊνστάιν”. Κι αυτό καθώς, η επόμενη προηγμένη έκδοση της Cortana, μιας υπηρεσίας τεχνητής νοημοσύνης που επιχειρεί να επιτρέψει την επικοινωνία ανθρώπου-μηχανής με φυσική γλώσσα, έχει προγραμματιστεί για το φθινόπωρο του 2015.

  • Ξέρατε ότι: Η Siri χρησιμοποιεί την μηχανή διαδικτυακής αναζήτησης της Microsoft, το Bing

Ο επικεφαλής της Microsoft Research, Eric Hotvitz, αναφέρθηκε στην επερχόμενη έκδοση λέγοντας πως «η τεχνολογία ανάγνωσης και κατανόησης e-mail θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο». Συνάγεται λοιπόν ότι η νέα έκδοση της Cortana θα είναι σε θέση να διαβάζει τα e-mail του χρήστη και να του προσφέρει σχετική ενημέρωση και ειδοποιήσεις. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρεται στην ικανότητα της ψηφιακής βοηθού να αναλαμβάνει δράση αφού διάβασε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για ένα προγραμματισμένο ταξίδι -η Cortana λέει στον χρήστη πότε πρέπει να αναχωρήσει για το αεροδρόμιο μέρες μετά το σχετικό e-mail, έχει ελέγξει την κατάσταση της πτήσης, και έχει ελέγξει την σχετική θέση του χρήστη (του τηλεφώνου του) από το GPS για να ελέγξει την κίνηση στους δρόμους.

Η Cortana θα περιλαμβάνεται και στην επόμενη έκδοση των Windows, στα Windows 10, τα οποία αναμένονται εντός του τρέχοντος έτους.

Πηγή: techin.gr

Script>Alert
Script>Alerthttps://www.secnews.gr
We are all Edward Snowden.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS